4 toprestaurantjes in Shoreditch en Oost-Londen

Weer genoten van een lang weekend in Londen! Afscheidsweekend voor onze oudste zoon die na twee jaar East-London nu naar de States vertrekt. En een gelegenheid om samen met hem zijn favoriete plekken te bezoeken. En nieuwe eet-hotspots uit te proberen. Ik geef er jullie snel vier mee. Leuk ingerichte plekjes met dat ‘ietsje meer’. Hoewel eten in goed gezelschap natuurlijk overal leuk is!

1.Dishoom Shoreditch, Boundary Street

Jaren geleden aten wij voor het eerst Indisch in Londen: kleurrijke kleine schaaltjes met raita, curry, chicken tandoori en overheerlijk versgebakken naan. Sindsdien hoort er bij elke London-uitstap een Indisch etentje. Dishoom Shoreditch is een superhippe plek, waar kandidaat-eters staan aan te schuiven. Reserveren is dus de boodschap, ook al wordt er heerlijke thee aangeboden aan de rij wachtenden ;).

toprestaurants Shoreditch Londen

De leuke vintage inrichting is een mix van allerhande stijlen, maar het resultaat is supergezellig. Bij Inspirerend wonen lees ik vandaag net iets over ‘boho chic’ en dit label past perfect bij dit adresje. Lage cocktailfauteuils en heerlijk eten, Indisch met een moderne twist. Wij kozen 7 verschillende gerechtjes die we samen deelden en leunden heerlijk achterover!

2. The Breakfast Club, Rufus Street

Je hebt massa’s gezellige ontbijthoekjes in Oost-Londen, zeker in de buurt van Old Street en Great Eastern street. Wij zagen onder andere  The Book Club, en The Attendant vlakbij ons hotel. Maar ik wilde al langer naar het superpopulaire The Breakfast Club vlakbij Hoxton Square. Uitgebreid aanbod aan warme, zoete en zoute ontbijten én brunches. Voor de zoetekauwen is er de minipannekoekentoren met room en bessen. Ziet er fantastisch uit, maar leek zelfs mij toch een beetje te veel van het goede – echt! De inrichting is kleurig, vrolijk en bestaat voornamelijk uit een mix van allerlei vintagemeubilair en grappige prullaria. Muziek is prominent aanwezig. Zeker als je onder één van de boxen zit :).

toprestaurants Shoreditch Londen

3. The Lighterman, Granary Square

toprestaurants Shoreditch Londen

De grauwe industriebuurt achter King’s Cross/St-Pancras International wordt in sneltempo opgewaardeerd. Oude pakhuizen en gastorens worden hippe flats. Vlakbij de sluis van Regent’s Canal is de hele buurt in verandering en daar vind je, naast de nieuwe kantoren van de Guardian en Google, het stijlvolle The Lighterman.

De naam verwijst naar de ‘lighters‘, de mannen die werkten op de platte boten op Regent’s Canal eind 19de eeuw.  The Lighterman is een strak, modern gebouw van drie verdiepingen. Het straalt klasse uit. De lightermen zouden hier zeker niet zijn komen eten, bedenk ik me. Zakenlui uit de buurt van King’s Cross vinden hier wel een stijlvol plekje om te dineren. En ook gezinnen komen hier voor familiefeestjes. Of koppeltjes voor een romantische afspraak.

Op de gelijkvloerse verdieping kan je binnen of buiten chillen bij een drankje, met uitzicht op het kanaal of het fonteintjesplein. Prettig voor zowel hippe jongeren, zakenlui als gezinnen.  Op de eerste verdieping is er het restaurant ‘with a view’. Ingericht met design in Scandinavische stijl. En de hapjes zijn er heerlijk. Zelfs bij typisch Brits regenweer is het er fantastisch. Zowel qua sfeer als qua aanbod voor de maag.

Leuke beloning voor een wandeling van Camden naar St.Pancras Lock langs Regent’s Canal. Voor het restaurant is  reserveren nodig.

4. Sky Garden 20 Fenchurch Street 37th floor

De absolute topper hield ik voor het laatst. In de City kreeg 20 Fenchurch Street de bijnaam “walkie-talkie” . Boeiende architectuur. Maar je moet er vooral naartoe voor de binnentuin en het terras op de bovenste verdieping. Als je drie weken van tevoren online reserveert, kan je gratis de Sky Garden bezoeken. En eventueel iets drinken in de Sky Bar (35-36th floor). Zeker doen als je in Londen bent! Je moet wel even een strenge scan passeren voor je naar boven kan. De lift doet ong. 1 verdieping per seconde. Super!

Boven is het zicht spectaculair!!!

toprestaurants Shoreditch Londen

In de box helemaal bovenaan, vind je het Fenchurch Restaurant. Topklasse. Prijzen navenant. Maar als je gaat lunchen valt het nog mee. Voor een speciale gelegenheid bijvoorbeeld. Zoals een afscheid van Londen ;).

Het meubilair is Vitra-design. Elke tafel krijgt een ober toegewezen. De sfeer is wat formeel.

Maar het eten is verrukkelijk zinnenstrelend. Zoals de locatie. Wij hadden er een fantastische tijd! Need I say more?

Lees ook:

5 thoughts on “4 toprestaurantjes in Shoreditch en Oost-Londen

  1. Ik krijg lekkere trek, zin in reizen en het bezoeken van mooie gebouwen. Altijd prachtig jouw blogberichten. Ik wens jouw knappe zoon het allerbeste in de States!

Altijd fijn om je reactie te lezen: