Aanraders voor een eerste keer New York

Waar begin je als je de eerste keer New York bezoekt? Er zijn een heleboel ‘klassiekers’. En eerlijk gezegd: vele daarvan zijn absoluut de moeite! Er is ook een reden waarom het klassiekers geworden zijn ;). Dus niet overslaan. Gewoon doen!

Van alles wat we bezochten, zou ik de volgende plekken zelfs opnieuw doen. Samengevat in 10 tips voor New York:

 • het 9/11 Memorial en Museum (Ron Arad) aan de voet van de Freedom Tower alias het One World Trade Center (Daniel Libeskind en David Childs)
 • de Oculus (Santiago Calatrava), het prachtige nieuwe World Trade Center trein- en metrostation dat onder de grond doorloopt zelfs tot aan Battery Park
 • Top of the Rock,de bovenste verdieping van de art deco Rockefeller Building, met geweldig uitzicht op New York en de Empire State Building
 • de South Ferry naar Ellis Island en onderweg het vrijheidsstandbeeld bewonderen (en Wall Street zien?)
 • wandelen langs de High Line en eindigen met een hapje bij Chelsea market in de oude Oreofabriek
 • een dagje in Central Park dat zo vertrouwd oogt door de vele filmscènes
 • Brooklyn Bridge, een onovertroffen oude bekende
 • rondkuieren in Greenwich Village en het Meatpacking District

  New York is prachtig en er is zo veel over te vertellen! Te veel voor één blogpost. Dus meer nieuws in stukjes en beetjes. Na de jetlag :)!

 

Please follow and like us:

 1. Wij gingen vijf jaar geleden naar New York, en ik vond het net als jij een heel indrukwekkende bestemming. Letterlijk, want ik moest er nadien wel even van bekomen (vooral het lawaai, zo’n luide stad!). Qua bezienswaardigheden herken ik veel uit je lijstje: Top of the Rocks, de ferry (naar Staten Island in ons geval), de High Line, Central Park, Great Central Station, de Public Library, de Brooklyn Bridge en het Meatpacking District,… Nu ik het zo bekijk hebben we precies veel gelijkaardige dingen gedaan 🙂

  1. Ja, het zijn echt enkele bekende mustsee’s. Timesquare, ook één van de klassiekers, vond ik echter maar niks. Jij? En inderdaad: je wordt zowel auditief als visueel overweldigd. Je weet niet waar eerst kijken. Wat rust achteraf doet goed.

   1. Timesquare vond ik op een bepaalde manier wel indrukwekkend, maar veel square is er eigenlijk niet aan. Meer een drukke baan tussen de lichtreclames. Ergens wel speciaal natuurlijk, maar er zijn mooiere plekken 🙂

 2. Wij deden vier dagen NY vier jaar geleden, te kort maar desalniettemin de moeite. Inderdaad veel indrukken. Wij zijn o.a. gaan fietsen door de stad, dat was ook een unieke belevenis. High Line en Liberty Island ga ik zeker ook nooit vergeten. Timesquare, tja, het was wat ik dacht dat het ging zijn maar niet zo indrukwekkend (andere dingen zijn me veel meer bijgebleven). Benieuwd om jouw verhalen hier te lezen 🙂

 3. Handig lijstje voor New York-newbies! Ik ben er helaas nog nooit geraakt, maar ik kan me inbeelden dat je bij zo’n overweldigende stad best begint bij de klassiekers. En daar ben je zo te zien ook al eventjes zoet mee. Ik kijk al uit naar je volgende posts!

  1. Hey Isabelle,
   Fijn dat je binnenspringt. Je weet idd niet waar eerst te beginnen in NY, je loopt alle kanten uit als een kip zonder kop – bij manier van spreken dan :). Ik lees dat jij zelf net ook een heel leuke reis hebt gehad met srprs.me… Inspirerend! Tot gauw!

  1. Ja, het is geen reisje dat je zo maar elk jaar doet. Het kost wel wat. Maar het is dan des te specialer als het dan zo ver is. Één van onze zonen woont sinds vorig jaar in Philadelphia en dat was natuurlijk een grote stimulans om deze reis te maken.?

  1. Hey dankjewel Els! Ja, je kiest natuurlijk zelf waarop je focust tijdens een reis. Ik hou erg veel van mooie architectuur, maar ook van natuur en stilte. Je vooraf goed informeren is belangrijk, zodat je weet of het iets voor jou is. Er zijn massa’s prachtige dingen te beleven… in en buiten grootsteden 😉 . Laat ons er volop van genieten!

Altijd fijn om je reactie te lezen: