Allemaal beestjes: familieweekend in de Beekse Bergen

Ooit, heel lang geleden, reden we door een safaripark in Nederland…Vage herinneringen aan een uitgestrekte vlakte en vooral: aan een aap die zich op onze autovoorruit slingerde. Wat een avontuur was dat! Tijd om die wildernisavonturen terug op te frissen, dachten we. En we trokken met de familie naar diezelfde Beekse Bergen in Hilvarenbeek, Nederland. Om er te logeren deze keer. Ondanks het feit dat het februari was. Het verhaal van een fantastisch familieweekend tussen allemaal beestjes!

Safari Lodge with a view

Onze logeerplek: een ‘safari lodge’ in het dierenpark. Plaats van de actie: een groot bebost terrein rondom een uitgestrekt watergebied. Smalle kronkelende asfaltbaantjes en honderden bungalows verscholen in het groen. Bij aankomst opent de slagboom van het domein automatisch, hij werkt met nummerplaatherkenning – zo praktisch! Aanmelden bij een receptiemedewerker hoeft niet meer: we kregen vooraf per mail een code voor het slot van onze lodge. Geen gedoe met sleutels noch aanschuiven bij het in- of uitchecken. De auto deponeren we na het uitladen op een parkeerterrein  bij het begin van het park en langs een zandpaadje rollen we onze trolley tot bij lodge 431, een bungalow  in warme  kleuren met geometrische motieven.

Comfort

Die lodge is voorzien van alle comfort: een badkamer met inloopdouche én een kleine sauna, drie slaapkamers voor 2 personen, een ruime en lichte woonruimte met kitchenette en vaatwasser. Ook geen gesleur met lakens en handdoeken, want alle linnengoed is voorzien: jeuj!

Voor de jongste spruit staat het babybedje en de kinderstoel al klaar. De bungalows staan dicht bij elkaar, maar we zitten te midden van het groen en ons terras met overdekte eetplaats kijkt uit op het dierenpark -de eendenpoep nemen we er zonder morren bij.

Allemaal beestjes

We zijn nog maar net gearriveerd of twee statige struisvogels wandelen voorbij -zo goed als in onze woonkamer- maar in feite  achter ons terras. In de verte zien we bovendien de sierlijk wiegende halzen van een kudde giraffen. Fantastisch!

Ons mini-mensje plakt ondertussen zowat tegen het raam om de voorbijtrekkende dieren te bewonderen: neushoorns, buffels, struisvogels, zebra’s.  Zonder aarzelen trekt hij daarna buiten op verkenning langs de omheining en tot  ieders grote pret zitten we ook vlakbij Karibu Town – met buiten- en binnenspeeltuin! De dag kan niet meer stuk!

Spelen spelen spelen

Na de dieren zijn de klautertuigen buiten en binnen de favoriete hotspot van onze tweejarige.  Of het kleine binnenbad waar hij naar hartenlust in het water kan spetteren. Met de loopfiets door het park is een plezier, maar ook best wel vermoeiend.  Daarom zijn er ook bolderkarren te huur (10 euro per dag) om het kleine grut door het park te loodsen – alles lijkt hier wel één groot feest.

Dierenpark

Via de Beekse Bergen App komen we te weten wat er elke dag in het park te doen is: knutselen, een speurtocht,  de lichtsafari, voederbeurten. Vooral het voederen van de leeuwen is een topper. Minstens de helft van de parklogees is opgedaagd rondom het leeuwenverblijf om hét ritueel van het weekend niet te missen. Het lijkt eeuwen te duren voor de dierenverzorgers de hompen vlees over het terrein verdeeld hebben. Maar dan gaat het hek van de slaapkooien omhoog en Simba in hoogsteigen persoon  rent, vergezeld van een troep leeuwinnen, naar het ontbijt.

Daarna gaan we een halve dag op wandelsafari in een het dierenpark . We ontdekken hyena’s, beren, gorilla’, gieren, stokstaartjes…

Sprookjesachtige lichtsafari

Overdag spotten we al kunststoffen dieren en planten in een deel van het dierenpark waar we met onze polsbandjes toegang krijgen. Tot eind februari is er hier ’s avonds een lichtsafari. Voor weekendgasten is de safari inbegrepen in de prijs, andere bezoekers kopen een apart ticket en sluiten aan. De oh’s en ah’s zijn niet uit de lucht als we tussen de veelkleurige opstellingen kuieren en achter de kleine fan aanlopen die stoer het voortouw neemt. Tussendoor zorgt sfeermuziek ervoor dat we met zijn allen al handjes draaiend tussen de reuzepanda’s, apen, guppies en meer van dat moois door wandelen. De route is best uitgebreid, en – toevallig- wandelen we door een winterdorp waar warme wafels en ander zoets worden verkocht terwijl jong en iets minder jong gratis marshmallows kunnen roosteren bij de vuurkorven.

Als kers op de taart gaan we nog op bezoek in het nachtverblijf van de olifanten waar twee kleine prutsen van 2 en 3 maand oud de show stelen. Tweemaal 100 kg schattigheid !

Autosafari

En nog is de pret niet gedaan.  De volgende dag kruipen we met z’n allen in één auto en cruisen door de savanne. Autoramen moeten dicht blijven en de automatisch gesynchroniseerde audiogids van de app maakt ons wegwijs en geeft info over de dieren die er verblijven. Enthousiaste kreten in de auto als we moeten bumperrijden omdat kamelen en later enkele giraffen onze weg letterlijk kruisen.

Enkele verdroogde herfstbladeren in het gootje tussen onze voorruit en motorkap blijken de favoriete lekkernij te zijn van deze reus.  Wowie!

Tot slot

Wat valt er ontzettend veel te beleven in dit park! Terwijl gewoon rondwandelen met de buggy langs de boomhutten of de grote vijver waar enkele zeehonden opduiken ons al blij maakt. En zoals zo vaak in Nederland, is er aan alles gedacht om je verblijf zo comfortabel mogelijk te maken: broodjes kunnen in de kleine winkel besteld worden, ontbijt, pizza of meeneemmaaltijden worden tegen extra betaling aan je lodge geleverd. Maar zelf koken is evengoed mogelijk.  Op safari in de Beekse Bergen? Wij gaan direct terug mee!

Praktische info:

Overnachten in Safaripark de Beekse Bergen?

Safari Resort & Safari Hotel Tilburgseweg 41 5081 NG Hilvarenbeek Telefoonnummer: +31889000360

Je vindt alle info op de website van het park.

Ook leuk om te lezen:

6 thoughts on “Allemaal beestjes: familieweekend in de Beekse Bergen

  1. Leuk om Wannderful weer eens terug te lezen. Was lang geleden in Beekse Bergen met de pleegzoon. Het ziet er nu héél tof uit, flink uitgebreid naar verblijf en vertier. Ik kan een bezoek nu voorstellen aan onze pleegzoon die intussen twee kinderen heeft van het formaat dat jullie mee hadden. Ze zullen hun ogen uitkijken, het hoeft niet steeds Planckendael te zijn of (af en toe) Pairi Daiza.

  2. Vorige week was ik voor het eerst in dit park (dagbezoek). De huisjes zag ik staan en ik was al aan het dromen… Wat fijn om hierover te lezen in je blog. Hier wil ik beslist ook eens logeren.

Altijd fijn om je reactie te lezen: