Artistiek logeren in Luik (Villa Thibault)

Een kunstenaar-gastheer met armen vol tattoos. Een suite in moderne Boho-stijl. Een 19de eeuws huis op wandelafstand van het historisch centrum van Luik. Daarvoor moet je bij Villa Thibault zijn, een goed verborgen gastenkamer in een volkse wijk van de vurige stad.

rijhuis Villa Thibault Luik
Ons logeerplekje bevindt zich onder de pannen van Villa Thibault

De gastheer

Verbaasd en een beetje geïntimideerd kijken we op als Serge Schoonbroodt de deur van het herenhuis in een stille straat voor ons opent. Want de stoere gastheer-met-oorbel blijkt een beroemd concertorganist en klassiek zanger te zijn. En klassiek orgelspel associeer ik niet direct met tattoos. Weer een vooroordeel minder :).  Samen met zijn partner Guido Vonk runt Schoonbroodt de b&b Villa Thibault. Schoonbroodt ontvangt de gasten. Vlotweg en meertalig.

Muziek en design

Bij het ontbijt zet hij zich in een gemakkelijke stoel en vertelt honderduit over Luik. Over de multiculturele wijk waar we logeren. Over de Luikse architect Charles Vandenhove die kind aan huis was bij zijn ouders. Over de enkele stoelen van Vandenhove  die nog in de b&b te vinden zijn. We ontdekken een gedreven en geëngageerd kunstenaar – de gastheer. Hij peilt naar onze interesses en we praten over muziek, architectuur en cultuur. Over de zware verbouwing van Villa Thibault. En vergeten bijna dat de tafel vol staat met een smakelijk en gezond ontbijt.

Villa Thibault Luik
design bij het ontbijt (Charles Vandenhove)
Villa Thibault Luik
opgeslorpt door het gesprek…
artistiek logeren in Villa Thibault Luik
verse bloemen op de kamer en een stoel van Vandenhove

De kamer

Er zijn maar twee kamers in de b&b. Want die is bewust kleinschalig gehouden. Dat is ook wel de charme ervan. Wij logeren op de 2de verdieping, in een ruime suite onder het dak. Met een unieke en verrassende inrichting. De kleuren zijn gewaagd maar smaakvol gecombineerd.  De originele meubels zijn zorgvuldig uitgekozen. De inloopdouche is betegeld met artisanale Farrow & Balls tegels. Kortom, hier is bewust aandacht besteed aan design. We genieten van de geslaagde mix van nonchalant en clean, van Europees en exotisch, van modern, brocante en antiek.

Oog voor detail

Kleine attenties maken het geheel af: een bos tulpen en twee kleurige macarons op de schrijftafel, een plannetje van Luik, een flesje water,… Hier word je met zin voor detail ontvangen!

Villa Thibault Luik
Zelfs de kussens zijn origineel gepresenteerd.

Villa Thibault Luik

Villa Thibault Luik
moderne inloopdouche in een oosters aandoend decor

artistiek logeren in Villa Thibault Luik

brocante en oosters interieur

Luik of Marrakesh?

oosters interieur
gewaagde kleuren

marrakesh lamp

De ligging

De Rue Hullos is een rustige straat in de levendige multiculturele wijk Sainte-Maguerite. Tegenover de bed and breakfast is er een café, dat gesloten was toen wij er waren. Ik kan me voorstellen dat de ervaring van rust heel anders kan zijn op een zomeravond, als het terrasje vol zit.

Centraal in Luik

Je kan heel makkelijk (gratis) parkeren bij de b&b en er is aangrenzend ook een klein parkje. Voor wie een groene pauze wil tijdens zijn citytrip. In een tiental minuten wandel je naar het centrum van Luik (de Place Saint-Lambert met het bisschoppelijk paleis). En dan zit je goed om de Montagne de Bueren en wat Luikse architectuur mee te pikken. Wil je naar La Boverie en het futurische station Luik-Guillemins (Calatrava), dan is het wel even doorstappen. Of het openbaar vervoer gebruiken. Een leuk alternatief hiervoor is de overzetboot op de Maas. Ontspannend en goedkoop!

Luik kent wonderlijk genoeg weinig bed and breakfasts of gastenkamers. Villa Thibault is zeker een fijn adres om te logeren (*). Iets om in het achterhoofd te houden?

(*)Ondertussen kan je ook via Airbnb de suite op de bovenverdieping huren.

N.B. Meer fijne tips voor Luik?  Of op zoek naar moderne architectuur in Luik?

 

Ook leuk om te lezen:

10 thoughts on “Artistiek logeren in Luik (Villa Thibault)

  1. Leuk! Als ik naar Luik ga zal ik dit adresje zeker meenemen. Je verhaal heeft me nieuwsgierig gemaakt…:-)

  2. Wat een leuk B&B zeg. Je hebt het ook prachtig beschreven. Heeft hij ook nog wat voor jullie gespeeld en gezongen? Ga dit bewaren, geloof dat ik zin krijg om naar Luik te gaan.

    1. Neen, ik weet niet of hij nog zingt. En een orgel stond er niet bij de ontbijttafel ?. Maar op YouTube kan je wel muziekfragmenten op orgel bespeeld door Schoonbroodt beluisteren.

  3. Speciaal! Het lijkt er op dat er verschillende stijlen met elkaar gecombineerd zijn, wat wel een mooi effect geeft. Ik moet echt eens naar Luik gaan…

Altijd fijn om je reactie te lezen: