Brick Lane Market (markten in Londen 3)

Oef, drukke maand achter de rug. Maar nu tijd voor deel 3 van mijn reeks ‘London Markets’. Vandaag wandelen we opnieuw even rond in Jack the Ripper’s Oost-Londen en nemen we een kijkje bij Brick Lane Market.

Banglatown

Brick Lane is de naam van de straat die een groot stuk van ‘Banglatown’ doorsnijdt. In dit deel van Londen ontmoet je mensen uit allerlei culturen, meer dan elders in de stad, want ze vonden hier goedkope woningen. Vooral Pakistani vonden hier een plekje. En dat merk je meteen aan de straatnaambordjes in het Engels en het Bengali.

Brick_Lane_street_signs
Straatnamen Brick Lane (foto: James Cridland)

De markt situeert zich in de straten rond Brick Lane en de Truman ’s Brewery. Je vindt er heel veel goedkope (plastic) tweedehandse huishoudspullen.  Of tweedehandskleren naast zelfgemaakte ontwerpen. Soms groezelig en versleten, soms hip en trendy. En natuurlijk ook boeken, cd’s, platen, en een massa ’99 cent’-goederen. Tot enkele jaren geleden was deze markt ook berucht voor de handel in ’tweedehands’ fietsen. Ondertussen krijgt elke Londense fiets een merkteken, maar of dit veel helpt, betwijfel ik, nadat onze zoon op enkele maanden tijd al twee fietsen kwijtgespeeld is.

De goedkoopste en lekkerste curry’s

Brick Lane zelf bestaat voor een groot deel uit een lange rist curryrestaurants met daartussen enkele kleine kruideniers, obscure winkeltjes en Western Unionpunten. Kelners nodigen je al uit op straat, een beetje zoals in de rue de Boucher in Brussel. Het is moeilijk kiezen, en eerlijk gezegd: het aanbod is bijna overal hetzelfde.  Maar nergens kan je zo lekker oosters eten als in Londen. Als je van curryschotels houdt tenminste. Verwacht wel geen designinrichting.  En bereid je voor op een dosis Bollywood TV en kleurige neonverlichting terwijl je eet. Maar alleen al het verse naan-brood is de moeite waard!

london_bricklane3

Brick Lane Market is in het weekend ontzettend druk, vooral op zondag. Niet alleen lokale bewoners komen hun inkopen doen. Ook toeristen willen de authentieke sfeer opsnuiven. En dat kan hier zeker. De oude, verlopen pakhuizen hebben een eigen charme.

london_bricklane

london_bricklane2

london_bricklane21

Shoreditch street art
Shoreditch street art

Truman’s Food Hall

En zeker Truman’s Brewery is een bezoekje waard. Er zijn nu allerlei alternatieve winkeltjes en eetstalletjes gevestigd in deze charmante oude fabriek. Ben je uitgekeken op alle kleren, sierobjecten en gebruiksvoorwerpen, dan is het tijd voor een hap exotische street food in de Food hall van Truman’s Brewery.  Spotgoedkoop -naar Londense normen-  en zooooooo lekker! De wereld op je bord …en ook naast je, aan de lange houten eettafels.

London_shoreditch_streetfood
Boiler House Food Hall Truman’s Brewery

london_trumansbrewery

london_streetfood

london_streetfood2

london_bricklane185

In deze alternatieve en grungy buurt leer je weer een nieuw gezicht van Londen kennen. En dat smaakt naar meer! 🙂

Ook leuk om lezen:

0 thoughts on “Brick Lane Market (markten in Londen 3)

Altijd fijn om je reactie te lezen: