Brunchen in Brussel bij La Fabrique

Mooi weer, dagje Brussel en op zoek naar een fijn brunchadresje ? Wij gingen langs bij La Fabrique Chatelain. Getest en goed bevonden :)! Het eten is er overheerlijk en de sfeer zomers ontspannen.

Brussel-La Fabrique Chatelain

Locatie

Je vindt La Fabrique in de gezellige wijk rond het Kasteleinplein in Elsene, vlakbij de Louizalaan. Dit stukje Brussel heeft soms een beetje weg van een stad in het zuiden van Frankrijk. Zeker in de zomer. Of op een marktdag. Er heerst een gezellige drukte. De rijhuizen, architecturale pareltjes uit het begin van de twintigste eeuw, staan te blinken in de zon. Terrasstoeltjes kleuren de stoep. Keuvelende mensen genieten van hun latte macchiato. Het Hortahuis wenkt in de verte.

Manger – boire – partager

Brussel-La Fabrique Chatelain

op het terrasBrussel-La Fabrique Chatelain

Kleurige stoeltjes lokken ons al direct naar deze leuke ontbijt- en lunchplek. Middenin bruisend Brussel.

Binnen ziet het er gezellig, relaxed en trendy uit. Een combinatie van hout en vrolijk gekleurd vintagemeubilair stelt ons direct op ons gemak. De lampen boven de toog roepen de fabriekssfeer op.

Brussel-La Fabrique Chatelain

brussel_lafabriquechatelain
vintagemeubilair en Orla Kiely behang
Brussel-La Fabrique Chatelain
gratis water

Brussel-La Fabrique Chatelain

Eten-drinken-delen, dat is de filosofie van hotspot La Fabrique.

De originele slaatjes die op de toog uitgestald staan, doen ons likkebaarden. En we zijn duidelijk niet de enigen. La Fabrique is een ontbijt- en lunchplek, maar in het weekend is er een populaire self-service brunchformule. 25 euro per persoon betaal je. Dat is niet goedkoop, maar het is eten ‘à volonté’, zoveel je wil dus. En als we de uitgebreide keuze zien… een selectie van charcuterie en kazen, verse fruitsla van kiwi, passievruchten, aardbeien, meloen, daarnaast yoghurt en granola, 8 schalen met superlekkere en originele salades, enkele warme gerechten zoals zelfgemaakte ravioli…, dan zijn we toch overtuigd dat dit het waard is. Aanvullend kan je zelfs nog kiezen voor een à la minute gebakken gepersonaliseerde gevulde omelet. Of willen we liever zoute of zoete pannekoeken?

Ik zwijg maar over hoeveel keren we teruggingen naar het buffet om weer van een andere lekkernij te proeven… 🙂

En de dessertjes?

En dan was er nog de dessertentafel! Toen wij klaar waren met de hartige schotels, was die jammer genoeg al stevig geplunderd. Maar snel bleek dat alles terug aangevuld werd (hoera!): wortelcake, trifle, tiramisu, appelcrumble, appel- en chocoladetaart, kiwi, frambozen, verse confituren… allemaal homemade en superlekker. Gelukkig hou ik altijd nog een klein plaatsje vrij voor het dessert!

Brussel-La Fabrique Chatelain

Brussel-La Fabrique Chatelain

Brussel-La Fabrique Chatelain

Brussel-La Fabrique Chatelain

Brussel-La Fabrique Chatelain

Over de service waren we minder te spreken – of misschien hadden we pech met het meisje dat onze drankjes bracht? Er kwam geen woord Nederlands over haar lippen en overlopen van enthousiasme deed ze ook al niet. Maar dat kon de pret niet drukken. La Fabrique is in elk geval een charmant adresje om te onthouden. Omwille van de sfeer, maar vooral omwille van de originele huisbereide gerechten.

NB. Voor wie liever in het groen zit, is er ondertussen La Fabrique en Ville bijgekomen, middenin het Egmont Park. Supermooi interieur. Prachtig terras. Vriendelijke service. En zelfde concept. Maar als het om de kwaliteit van het eten gaat, geef mij dan maar La Fabrique Chatelain!

Brussel La Fabrique en Ville

Brussel La Fabrique en Ville

Brussel-La Fabrique Chatelain

Nieuwsgierig naar meer? Lees ook:

14 thoughts on “Brunchen in Brussel bij La Fabrique

  1. Dat terrasje in het park heb idd gezien toen ik er was. Maar op dat soort plekken vind ik eetplekjes altijd verdacht (schrik om te veel betalen voor iets niet zo goeds ofzo). De volgende keer stap ik er dus zeker wel binnen!

    1. Vroeger was het blijkbaar een sjiek restaurant, maar nu is het heel toegankelijk. De orangeriestijl is heel mooi. En de ligging in het parkje is prachtig. Ik vond de kwaliteit van de hapjes wel beter in La Fabrique Chatelain (Elsene) dan in zusje La Fabrique en Ville (Egmontpaleis). Maar ik at er wel een origineel slaatje met avocado en er was huisgemaakte limo. Laat me zeker weten hoe het voor jou was als je er langs geweest bent!

    1. Was superlekker! En zo fijn als het zonnetje schijnt. Wij bezochten eerst het Solvayhuis van Horta, maar ik zag dat er ook een fijne wandeling in Elsene is uitgestippeld langs Le Patinoire, het Hankarhuis enz. Ga die buurt zeker nog opnieuw doen!

Altijd fijn om je reactie te lezen: