Casa rural El Olivar, pareltje in Iznajar

Eind oktober je nog koesteren in de zon? Dat kan! Wij maakten het mee tijdens een midweek in Andalusië! Vijf dagen er helemaal tussenuit, vlucht naar Malaga, met de auto 100 km noordwaarts naar Iznajar en daarna … compleet ontspannen in casa rural El Olivar.

Aankomst in Malaga
Welkom in Malaga

Paradijsje tussen de olijfgaarden

El Olivar ligt een paar km buiten het dorpje Iznajar. Midden tussen de olijfbomen, op een helling met prachtig uitzicht op het stuwmeer. De entrée was al een knaller. Nieuwsgierig naar wat we zagen?

Iznajar-spanje
El Olivar ligt op een helling enkele kilometers buiten de dorpskom.
Iznajar-spanje
Fantastisch!

Vlakbij de straat heb je een gerieflijke parking, en daarna daalt het pad omlaag naar het huis. Tussen de oleanders komt er een reusachtig terras tevoorschijn. Wij keken onze ogen uit! Vijf kamers op een rijtje geven rechtstreeks op dit centrale terras uit. De gastheer woont erboven, op de eerste verdieping. En een niveau lager heb je dan nog het zonneterras met zwembad. En verder : olijfbomen zo ver je kan kijken!

Iznajar-spanje
het centrale terras
Iznajar-spanje
de kamers, allemaal genoemd naar een olijfsoort

Zwemmen with a view

Nadat we onze spulletjes in de kamer gezet hebben, willen we onmiddellijk genieten van het zwembad voor de zon ondergaat. De dagen zijn in oktober immers al heel wat korter. Vanaf 17.30 u draait de zon weg achter de bergen. Het water is behoorlijk fris, maar doet deugd na de warme autorit .Daarna zijn we helemaal klaar voor een cavaatje “with a view”.

Iznajar-spanje
onvergetelijk oogstrelend
salud!
salud!

Kamers

De kamers in El Olivar zijn sober maar kraaknet. Je hebt er alles wat je nodig hebt: een bed, een tafeltje, een badkamer en handdoeken. En WIFI om de band met het thuisfront te onderhouden   : ). Als je TV wil kijken, kan dit in een gemeenschappelijk gebouwtje waar je ook gezelschapspelletjes kan spelen of gewoon wat zitten en praten als het buiten te koud is. Je haalt er water of frisdrank uit de koelkast en er is ook eigen wijn. Je noteert gewoon op een briefje wat je verbruikt. Op het einde van het verblijf wordt dit mee afgerekend.  Er is ook een apart keukentje waar je zelf iets kan klaarmaken op de dagen dat er geen table d’hote is.

sobere inrichting
sobere inrichting
de badkamer
de badkamer

Voor wie liever meer privacy heeft, zijn er aan de andere kant van de straat nog 3 self-catering casita’s. Tegen een meerprijs kunnen deze gasten ook op het terras van de casa ontbijten.

Maaltijden

Christiaan Van Calster (afkomstig uit Bonheiden) is een zorgzame, attente en hartelijke gastheer. Hij zorgt steeds voor een verrukkelijk ontbijt, met elke dag vers fruitsap, verse fruitsla, plaatselijke kaas, Spaanse ham en dan nog telkens een verschillend extraatje: de ene morgen een gekookt eitje, de andere geroosterd brood met tomaat, een gebakken eitje… Alles is tot in de puntjes verzorgd! Het ontbijt gaat door op het terras en Christiaan bedient elke tafel met de glimlach. Je kan ook telkens bij hem terecht voor info over de omgeving, tips voor activiteiten, een reservatie of … als je in de hete zon terugsjokt van het dorp naar de B&B en hij met zijn 4×4 voorbijrijdt, stopt en de gasten oppikt.

iZNAJAR SPANJE

 

Driemaal per week kan je ’s avonds een warme maaltijd krijgen in El Olivar zelf. Er wordt gekookt of gebarbecued in de buitenkeuken en dat is supergezellig. De gasten wisselen ervaringen uit en genieten. Er wordt aan tafel opgediend. Je kan proeven van de verschillende soorten zelfgekweekte olijven en olijfolie en bijpraten bij een glaasje vino de la casa.

Doen in Iznajar

Elke dag na het ontbijt was het voor ons even de koudwatervrees overwinnen voor een duik in het zwembad. Daarna heerlijk opwarmen in de zon en genieten van het zicht, van het gezelschap en van een goed boek.

 

Ben je het rusten beu, dan is het dorpje Iznajar beslist een bezoekje waard. Het is prachtig gelegen op de steile rots en je vindt er heel wat charmante straatjes en patio’s. Bovendien kan je er vlakbij het oude kerkje lekkere tapas eten. Pittoresk is ook het kerkhof helemaal boven op de rots. En omdat het bijna Allerheiligen is als wij er op bezoek zijn, is het er een drukte van jewelste.

 

In de omgeving

Als je graag actief bent, kan je mountainbiketochten maken in de omgeving (beslist geen lachertje met de steile hellingen), paardrijden, wandelen, … En voor wie meer houdt van steden en cultuur: Granada, Malaga, Cordoba liggen telkens op zo’n 100 km afstand en de autostrades maken de rit erg comfortabel. In het najaar zorg je echter best dat je tijdig terug ‘huiswaarts’ trekt, want in de heuvels rond Iznajar zijn er wel wat haarspeldbochten. Op onverlichte wegen in het donker rijden, vraagt ook een extra-inspanning. Maar het is altijd prettig thuiskomen in El Olivar! En na een deugddoende nacht is het elke keer weer een droom om te mogen opstaan met dit zicht voor ogen:

Iznajar-spanje
de ochtendzon nodigt ons uit naar het terras als we slaperig de kamerdeur openen

Kortom, een adresje om te koesteren!

Ook leuk om te lezen

7 thoughts on “Casa rural El Olivar, pareltje in Iznajar

Altijd fijn om je reactie te lezen: