Chillen in Trapani, Sicilië

Chillen in Trapani, Sicilië

Zoals jullie weten, gaan mijn 3 zussen en ik af en toe op ‘zussenreisje’. Zo hadden we al een zaaaaaaaalig verblijf in Iznajar in Spanje! Maar vandaag kijk ik met jullie terug naar ons weekendje chillen in Trapani, op Sicilië.

sicilië_trapani142

sicilië_trapani142

Eerste kennismaking

Bij onze aankomst -in opperbeste stemming natuurlijk! – stond er een stevige koude wind aan de lungomare nabij de Mercato del Pesce. En zeggen dat wij vooral zomerspulletjes in onze koffer hadden. Het was immers mei… 🙁

sicilie_trapani_zelfportret

Het was ook wat zoeken naar het hotel. Even vreesde ik zelfs dat we opgelicht waren en dat het hele hotel gewoon fictie was! Gelukkig ontdekten we daarna de eenvoudige, onopvallende deur met het LaGancia logo! Eén keer binnen bewonderden we het sobere maar stijlvolle interieur.  Strakke moderne lijnen en historische elementen waren perfect tot één geheel versmolten in dit gerestaureerde pand.

Kamer met uitzicht

Maar het beste moest nog komen: een heerlijke juniorsuite voor vier personen op de hoogste verdieping.  Mèt privé-terras. En een fantastisch uitzicht!

sicilië_trapani_piazzamercatodelpesce037

sicilië_trapani142

En ruimte in overvloed om te aperitieven, te lezen, uit te rusten, te genieten. Kortom: echt iets voor ons ;-)!

zalige ontdekking
zalige ontdekking

We waren maar moeizaam van deze overheerlijke plek weg te slaan. 😉

Trapani

Na de dolle verkenning van onze super-suite trokken we de stad in voor een snelle lunch in een beschutte straat. Iedereen weet dat Sicilië van alle plekken in Italië dé place-to-be is voor lekker eten, fijne wijn, prachtige landschappen en een stevige brok cultuur, …en dat zouden we direct uittesten!

sicilië_trapani142
Nog maar net aangekomen en al volop kennismaking met de plaatselijke geneugten.

Trapani is niet direct de mooiste stad, maar je kan er wel heerlijk eten en het is een goeie uitvalsbasis voor uiteenlopende uitstapjes.

sicilië_trapani142

Enkele tips

  • een bezoek aan de zoutwinningen
  • een boottocht naar de Egadische eilanden
  • met de kabelbaan naar het middeleeuwse stadje Erice op de Monte San Giuliano
  • een wandeltocht of strandbad in het Zingaro Natuurreservaat
  • wijn proeven in Marsala

Wij waren maar voor 4 dagen  op weekend en vulden dit vooral met lekker eten, genieten en wat actie in de vorm van 2 daguitstappen, naar Favignana en Erice.

Favignana

Na de eerste dag ging de wind liggen en kon de veerboot uitvaren. Twintig minuutjes duurde de overtocht, en dan stapten we aan wal in Favignana, het grootste van de drie Egadische eilanden vlakbij Trapani. Het is het meest toeristische eiland, maar tegenover onze Belgische kust leek het wel onontgonnen terrein. Niet dat onze kust een goede referentie is natuurlijk ;). Levanzo en Marettimo zijn kleiner en je hebt er vooral natuur en slechts enkele vissershuizen, basic pensions en dito appartementen. Er rijden op deze twee eilanden geen auto’s.

Tonijn en fietsen

Over de Mattanza, de voor deze eilanden typische, bloedige traditie van de tonijnvangst zal ik het hier niet hebben. Wij waren geenszins kandidaat om van dit bloedig schouwspel getuige te zijn.Toch maar nadenken bij het kiezen van tonijn op de kaart…

Op Favignana is het wel zalig fietsen. Wij verkenden de prachtige kust en de tufsteengroeven. NB. Doe dit niet in de zomermaanden, want de hitte op het bijna boomloze eiland moet dan moordend zijn!

Als je het kustpad volgt, kan je je bij elke bocht vergapen aan de uitzichten over de rotsachtige inhammen met zacht wit zand, en water zo kristalhelder dat je de rotsen onder water kunt onderscheiden. Op de prachtige kleine strandjes waar het water rustig tegen de grijze rotsen kabbelt, is er wat verkoeling te vinden. Doen deze beelden je niet dromen?

Sicilie-Favignana090

sicilië_favignana_114

Erice

De volgende dag trokken we te voet naar de kabelbaan die ons naar Erice zou brengen. Een kleine wandeling kan geen kwaad, dachten we. Maar Trapani bleek groter dan verwacht… En hoe zeg je ‘kabelbaan’ in het Italiaans?! Met enkele basiswoordjes ‘Dove es…’ en wat gebarentaal kwamen we gelukkig toch nog op de juiste plek terecht ;). Meer nog: in tegenstelling tot wat we elders in Italië meemaakten, was de kabelbaan zelfs in werking! Dolgelukkig ploften we in de gondel neer om 750 meter te stijgen.

Erice heeft een geschiedenis die teruggaat tot de vijfde eeuw voor Christus, en het middeleeuwse centrum is nog bijna helemaal intact. Op een heldere dag kun je vanaf hier de Etna aan de andere kant van Sicilië zien liggen. Maar wij waren al blij dat de wind was gaan liggen en de kabelbaan werkte – en veilig leek.

Zeker een aanrader, deze uitstap. Maar zorg voor gemakkelijke schoenen. De kleine hobbelige kasseitjes van de hellende straatjes zijn niet echt comfortabel. En als je daarna ook nog te voet Trapani wil doorkruisen om terug in het hotel te geraken, tja, dan weet je het wel ;).

Mijn conclusie na dit weekendje chillen in Trapani :  mi piace molto ! Fantastico!

sicilië_trapani142 sicilië_trapani142

sicilië_trapani142Jullie reizen toch verder met me mee? A la prossima! 😉

Lees ook