Creatief woondeco-adresje Pot&Papaver

Lentegevoel vandaag. En één van mijn favoriete winkeltjes is jarig. Dus geen verslag over een verre reis, maar wel een klein uitstapje in eigen stad. Naar ‘Pot &Papaver‘. Geen sponsoring of samenwerking. Gewoon een bezoek aan een schat van een woondecoratie- en plantenadresje.  Dit weekend 5 jaar in Leuven – Heverlee.

Heverlee_potenpapaver

Heverlee_potenpapaver

Woonaccessoires en planten

De stoep van Pot & Papaver staat zoals gewoonlijk vrolijk te pronken met fijne eerstezon-plantjes.  De rode vogelhuisjes op de gevel knipogen me toe.  Zoals vaak, stop ik hier even. Als ik verlegen zit om een klein cadeautje of een attentie is deze plek mijn redder-in-nood.

Maar evengoed kijk ik hier gewoon wat rond. Geniet ik van de massa uiteenlopende woondecoratiespullen en hebbedingetjes. Van stijlvolle notitieboekjes en zeepjes over aardewerk en fijne juweeltjes tot heerlijk geurende lederen handtassen.

De dame achter de toonbank, Nathalie, is altijd even vriendelijk en … waar ik nog het meest van geniet: ze maakt veel werk van een mooie verpakking. Daarvoor alleen al kom ik naar hier (ssssst)!

Heverlee_potenpapaver

Heverlee_potenpapaver

Heverlee_potenpapaver
Wensen op bierkaartjes

5 jaar Pot & Papaver

Als ik afreken, krijg ik deze keer een draagtas met 3 kleine lenteplantjes zomaar cadeau. Omdat de winkel dit weekend 5 jaar bestaat. Weer één van de vele kleine attenties.

Heverlee_potenpapaver

Even later sta ik terug binnen. Met mijn fotocamera. ‘Iets vergeten?’ vraagt Nathalie. Neen. Maar ik hoor graag het verhaal van Pot&Papaver. Voor een blogberichtje.

Reizende floriste, styliste en groendecorateur

Nathalie vertelt hoe ze al meer dan 20 jaar steeds met haar echtgenoot mee verhuist, in functie van zijn werk. Van Tielt naar Gent naar Antwerpen naar Leuven. En altijd was er de nood om zelf creatief te zijn, om mooie dingen te maken en te verkopen. Opleidingen gevolgd, winkels opgestart, gestopt omwille van verhuis. En telkens begon het weer te kriebelen.

Heverlee_potenpapaver

In tuincentra, waar ze de decoratie verzorgde, bleven klanten belangstellend staan. En vroegen haar tips.

Want Nathalie houdt van mooie dingen, combineert en presenteert ze graag. En ontvangt met plezier mensen.

De garage bij haar thuis werd de plek waar ze regelmatig workshops groendecoratie voor vriendinnen organiseerde. Maar de hobby liep wat uit de hand :). En uiteindelijk vond ze ook in Heverlee, bij Leuven, een klein handelspand. Mét ruimte voor workshops. Zo kon Nathalie verder doen waar ze goed in is.

Ze startte een website, maakte profielen aan op de sociale media en zoon Jasper zorgde voor een kort filmpje. Pot&Papaver  ging van start in Heverlee. In 2014.

Maar winkelhouden alleen, daar bleef het niet bij. Want waar kon Nathalie haar tips voor groendecoratie uitgebreid delen?

Creatieve workshops en lessen

Boven de winkel  -met alleen maar spulletjes waar Nathalie zelf van houdt- is er een extra-ruimte. Daar organiseert Nathalie workshops groendecoratie voor groepjes van een 10-tal mensen. Je krijgt een mand met al het nodige materiaal en na de workshop ga je met een afgewerkt decoratiestuk naar huis.

Daarnaast zijn er ook lessenreeksen rond een bepaald thema, bijvoorbeeld “1 pot 5x anders”. Voor mensen (zoals ik) die thuis een heleboel vazen, potten en schalen hebben die ze zelden (lees: nooit) nog gebruiken. Kwestie van duurzamer om te springen met wat we hebben. En je creativiteit de ruimte te geven natuurlijk.

En tot slot zijn er soms ook creatieve ateliers met andere gepassioneerde vakmensen. Pot&Papaver is dus veel meer dan een woondecoratiewinkel.

Zelf volgde ik noch lessen noch workshops, maar als ik het enthousiasme van Nathalie zie…dan ben ik toch wel nieuwsgierig. Misschien moet ik er ook eens werk van maken.

In elk geval : Happy Birthday, Pot&Papaver! Dat het een fijn jaar mag worden!

Heverlee_potenpapaver

Heverlee_potenpapaver
5 jaar Pot&Papaver… en ik krijg een gratis tasje met lentebloeiers.

6 thoughts on “Creatief woondeco-adresje Pot&Papaver

  1. Maar goed dat die winkel er nog niet was toen ik nog in Heverlee woonde (alweer bijna zes jaar geleden!)….. Ziet er gevaarlijk uit voor mijne portemonnee 😀

    1. 😂 Groot risico inderdaad! Maar ik kocht er ook al veel leuke dingetjes voor weinig geld. En telkens leuk verpakt!

  2. Heel fijn winkeltje. Ik volgde er nog niet zo lang geleden de workshop ‘herfstkrans’. Een knap ontwerp dat wel drie maanden goed bleef.

Altijd fijn om je reactie te lezen: