De fijnste cupcakes van Londen in het romantisch-roze salon van Peggy Porschen

Romantisch? Anglofiel? En een echte zoetebek? Dan MOET je in Londen binnenspringen bij Peggy Porschen Parlour! Haar roze theesalon is een hit – voor zo lang het duurt natuurlijk (check Instagram!). Maar wie de gebakjes proeft, weet dat dit geen eendagsvlieg is. Want de fijnste cupcakes van Londen vind je in het romantisch-roze salon van Peggy Porschen.

cupcakes-Peggy-Porschen-Londen

cupcakes-Peggy-Porschen-Londen

Peggy Porschen

Deze beroemde meesterpatissier (of moet ik zeggen: – patissière?) ontdekte al vroeg dat ze talent had voor het decoreren van taarten en koekjes. Ze richtte een eigen bedrijfje op in 2003. Prachtige en vooral ook eetbare kunststukken creëren is haar passie. Haar stijl is super-romantisch. Met een team van patissiers levert ze vooral gebak voor uitzonderlijke feestelijke gelegenheden zoals huwelijken en geboortes.

En ze heeft heel wat beroemde klanten: Madonna, Kate Moss, Elton John, Sting, Anthony Hopkins, Stella McCartney,… Ze weten haar allemaal wonen!

Porschen schreef ondertussen ook een aantal kookboeken en is bekend van culinaire tv-programma’s op de BBC.

cupcakes-Peggy-Porschen-Londen

cupcakes-Peggy-Porschen-Londen

Het Peggy Porschen Salon

Vlakbij de sjieke winkels van Sloane Square opende Peggy Porschen in 2010 haar luxe-theesalon en gebakwinkel in roze pasteltinten. De romantische decoratie van de winkel is op zijn minst opvallend!  Voor mij wat ’te’, maar ik moet toegeven dat het geheel veel sfeer en gezelligheid uitstraalt. En de bloemen fleuren alles letterlijk op.

Peggy Porschen cupcakessalon Londen

Geen wonder dat fashionista’s hier verzamelen!  Ik dacht van een Engelse High tea te kunnen genieten, maar… het was aanschuiven! Heel Engels trouwens, netjes in de rij.

cupcakes-Peggy-Porschen-Londen
Please wait here to be seated!

Dan maar gewoon de winkel binnen. Van 8 tot 8 kan je hier terecht voor de lekkerste versgemaakte zoetigheden.Het water komt je in de mond als je alle lekkernijen uitgestald ziet. Je weet niet waar eerst kijken.

Het interieur deed me wat denken aan een upgrade van Magnolia Bakery in New York, ook in pasteltinten.

cupcakes-Peggy-Porschen-Londen

cupcakes-Peggy-Porschen-Londen

cupcakes-Peggy-Porschen-Londen

 

cupcakes-Peggy-Porschen-Londen

De Peggy Porschen Academy

Even verderop ontdek je, in een ietwat prozaïscher pand, haar prestigieuze ‘academie’. Je leert hier Peggy’s geheimen en truukjes tijdens een workshop. Of je volgt een gecertificeerde cursus. Zowel beginners als gevorderden kunnen hier aan de slag. De Academy opende in 2011.

De beelden van de lessen op de website zijn aanlokkelijk. En de prijzen stevig. Maar de diploma’s zijn blijkbaar gegeerd en de belangstelling is internationaal.

cupcakes-Peggy-Porschen-Londen

Proeven?

Alles bij elkaar vond ik het erg leuk om kennis te maken met dit fenomeen. Ook al ben ik niet zo’n cupcake-fan (maar wel een zoetebekje).

Want hoe zit het eigenlijk met de smaak?

Daarvan kan ik alleen maar zeggen: fenomenaal! Wij proefden een heerlijk stuk chocoladetaart en een super-smeuïge vederlichte smaakvolle chocolate-saltedcaramel-cupcake. Ook al zag die laatste er na onze tocht door Belgravia en de South Bank niet meer instagramfähig uit :).

Echt een aanrader, Peggy Porschen’s keukenexploten!

Tips in de buurt

Peggy Porschen Parlour combineren met?

Tot slot nog wat tips. Want ik ga ervan uit dat de meesten onder ons geen tochtje naar Londen ondernemen enkel en alleen om Peggy Porschen te bezoeken…

Wat valt er in de buurt te doen ?

– Een namiddagje shoppen in Belgravia en South Kensington. NB. Harrods ligt op een kwartiertje stappen.

-Als je meer van cultuur houdt, drink je gewoon thee bij Peggy na een verkenning van de prachtige collectie van de prestigieuze kunstgalerij van Saatchi of een bezoek aan de Royal Mews van Buckingham Palace. Telkens ongeveer een kwartiertje wandelen van de PP Parlour.

-Wat verder naar het zuiden ligt de fijne botanische tuin van Chelsea hospitaal. (Check de openingsuren eerst! ) Of naar het noorden is er Hyde Park. Voor de groenliefhebbers. Of degenen die onmiddellijk de opgedane calorieën willen eraf lopen.

-En wie nog verder wil snoepen, neemt de metro naar Pelham Street om daar bij Ben’s Cookies voor een democratisch prijsje een doos lekkers mee naar huis te nemen.

Of naar Wardour Street, om daar met de laatste snoep-rage kennis te maken: Bubblewrapwafels. Een decadente combinatie van wafels, ijs en saus of fruit. Ik heb ze nog niet geproefd.

Nog honger, iemand?

Ook leuk om lezen:

26 thoughts on “De fijnste cupcakes van Londen in het romantisch-roze salon van Peggy Porschen

 1. Oh omg dat ziet er heel erg leuk uit daar zeg! Ik had in amerika zo een leuk cupcake tentje gevonden

 2. Voor de zoetigheid hoef ik hier niet naartoe, wel voor het design. Niet dat het mijn smaak is, maar ik vind het interessant om te zien hoe een bepaalde stijl tot in de kleine details is doorgevoerd en het helemaal eigen is gemaakt. Geen dertien in een dozijn, daar houd ik van!

 3. Ga dit blog opslaan. In mei vertrekken we voor een paar dagen naar Londen. Ik hoop dat mn vriendin ennnik de mannen kunnen overtuigen naar de Salon van Peggy te gaan. Een eyecatcher voor elke zoetekau en dat zijn we. Dus we moeten er naartoe.

  1. O dit is dan zeker iets voor jullie! Stuur die mannen ondertussen even naar het Natural History of Science Museum in South Kensington of naar het Imperial War Museum bij Waterloo Station ;). Als je effectief thee wil drinken, ga je best in de voormiddag, dan is er geen rij wachtenden, hoorde ik. Maar gewoon wat zoets kopen en leuke snapshots maken kan altijd natuurlijk.

   1. Ik sla alles op. De mannen redden zich prima zonder ons. En wij gaan even high teaën.
    ? ? ?

 4. Ja, hiervoor moet je echt een suikeraddict zijn ?. Maar er is zo veel te zien en te beleven in Londen. Pas nog ontdekt dat de wijk achter St. Pancras International enorm snel aan het evolueren is. 0ud-industriële gebouwen worden gerenoveerd en herbestemd. Nieuwe pleinen en markten verschijnen. Fantastisch!

Altijd fijn om je reactie te lezen: