De favorieten van 2018: hoogtepunten en ontdekkingen

De dagen worden korter, de nachten langer. Midwinter, Kerstmis en … het einde van 2018 komen stilaan in zicht. Tijd voor herinneringen en terugblikken. Met veel dankbaarheid voor de prettige momenten, de onverwachte ontdekkingen, de verrassende ontmoetingen. Opgeslagen in een rist van ‘wANNderful’-berichten die jullie gulzig lazen. Ik zet hieronder jullie favorieten op een rijtje. Herken je ze?

REIZEN

OVERNACHTEN

Uniek overnachten was het vooral in eigen land : in Martin’s Patershof in Mechelen, maar ook in Luik bij Serge Schoonbroodt in Villa Thibault.

HOTSPOTS

 • Food. Echte levensgenieters zijn jullie (of althans in gedachten 🙂 ), want het allerpopulairste bericht van 2018 was dat over 2 nieuwe eetconcepten in Leuven. Ook nog graag gelezen in de categorie ‘food’:  het bezoekje aan het Brusselse La Fabrique en het Antwerpse Coffeelabs.

KUNST & DESIGN

 • Pakkend was de expo Gemis en Verlangen in Wilsele. Ik ontmoette er ook een heleboel sympathieke en getalenteerde kunstenaars. Daarnaast kreeg ik veel reacties op de fietstocht langs ‘Beaufort‘ aan zee – ook één van mijn favoriete biënnales omdat je er kunst én fijne plekken kan ontdekken. En ook het Arenbergartikel werd veel gelezen. Logisch, dit machtige adellijke geslacht leverde ei zo na de eerste koning van België aan.
 • Wat architectuur, interieur en design betreft, was de rondleiding in art nouveau-Hotel Solvay het populairst. Ook de prachtige wintertuin van de Ursulinen kon jullie en mij enorm bekoren en dat gold evenzeer voor de grandeur van Palacio da Bolsa in Porto en zelfs voor het strakke modernistische huis van Huib Hoste in Mechelen. Om maar te zeggen: je hoeft niet altijd ver te reizen om buitengewoon mooie interieurs te ontdekken!

2018 ?

Kortom, het afgelopen jaar leverde weer een schat aan nieuwe, buitengewone ervaringen op. (Ik denk plots aan onze ontmoeting met de lamantijnen) Ervaringen om te koesteren en om je aan op te trekken. Plekken en belevenissen om te herinneren en om te delen. Fijn dat ik dit met jullie kon doen. En alvast alle goeds gewenst voor het nieuwe jaar dat er aankomt!

corkscrew swamp florida

14 thoughts on “De favorieten van 2018: hoogtepunten en ontdekkingen

  1. Dankjewel hoor Marcella! Voor jou ook een gelukkig gezond en vrolijk 2019 met weer een heleboel boeiende reizen en uitstapjes!

 1. Oeh ja, Mechelen ga ik dit weekend ook voor het eerst ontdekken! Zag er toevallig eens foto’s van voorbijkomen en ik wist écht niet dat het zo mooi was! Meest underrated bestemming in Vlaanderen, denk ik.

  1. Klein en fijn. Er is net een biezondere expo van Berlinde De Bruyckere opengegaan in het Hof van Busleyden. Speciaal werk (beetje gruwelijk), aansluitend bij de collectie Besloten hofjes. Het Dijlepad is ook leuk, maar nu misschien wel koud. In elk geval: massa’s plekjes om iets lekker warms te eten en te drinken, check Visit Mechelen! En biezondere logeerplek; Martin’s Patershof (slapen in een kerk)! Veel plezier!

 2. Haha lekker op tijd Ann, leuk lijstje! 🙂 Ik merk dat mensen ook steeds meer geïnteresseerd zijn in eten en leuke koffietentjes tijdens hun stedentrips, of speciale foodreizen. Denk dat daar in 2019 nog wel meer focus op komt! En ik snap dat IJsland populair was, wat een prachtig en fotogeniek land is dat <3

  1. Belgen zijn daarbij nog sowieso liefhebbers van lekker eten en drinken. En zelf kan ik er ook wel van genieten 🙂 . Ijsland is inderdaad onvoorstelbaar mooi. Was je er ook al?

 3. Je bent al vroeg begonnen met je terugblik haha! Ik zal er ook eens aan beginnen. Mooi overzicht heb je gemaakt. Je hebt over prachtige bestemmingen geschreven. Voor jou ook de beste wensen en ik ben benieuwd wat 2019 je brengt!

  1. Ja, ik was er eens op tijd bij😄.Het was een fijn reisjaar.Vond het ook leuk om jouw avonturen te volgen. Al veel plannen voor 2019?

 4. 2018 was een mooi jaar voor je. Ik vind het altijd erg leuk zo’n overzicht te lezen.

  Voor jou ook de beste wensen. Je bent er op tijd bij 🙂

  1. Fantastische plekken gezien inderdaad. En eindelijk eens op tijd eraan begonnen, hè ;). Binnen 2 weken is het hier één en al familie dat de klok slaat, dus dan brandt het pitje op de blog wat lager. Fijn weekend nog!

 5. Wat heb je veel gezien in 2018 zeg! IJsland wil ik heel graag nog een keer terug en Mechelen staat ook hoog op de wishlist.

  1. Het was een fijn reis-jaar! Pas als je achteraf alles op een rijtje zet, zie je hoe rijk het jaar was. Om dankbaar voor te zijn en om nog even van na te genieten.
   Maar jij hebt toch ook een leuk reis-jaar achter de rug?

  1. Het was zeker een jaar van overvloed wat reizen betreft ! Soms merk je pas als je terugkijkt hoe rijk het jaar geweest is…Vele groeten!

Altijd fijn om je reactie te lezen: