Hip verwennerijtje in restaurant Zappaz, Leuven

leuven-balkvanbeel53cr
zicht op de toren van Sint-Maartensdal van bij de Balk van Beel, Leuven

Vandaag op de agenda: kennismaking met een verfijnd eetplekje aan de Vaartkom in Leuven. Zappaz vind je op de gelijkvloerse verdieping van de nieuwe ‘Balk van Beel’. Het restaurant is al een dik jaar open, dus hoog tijd om het uit te proberen.

Interieur

De inrichting oogt modern en hip. Het restaurant is strak en donker, met een loungy Scandinavische sfeer. De decoratieve houten structuren, de speelse tegeltjes en de blanke houten toog lichten de donkere muren op.

De muren zijn kunstzinnig onder handen genomen door graffiti artist Matthew Dawn.

En in de keuken kan je zo binnenkijken. Zeker als je een hoog tafeltje bij de toog hebt zoals wij.

restaurant zappaz leuven

Wie ?

Chef is Seppe Dezeure. Hij leerde de stiel in Luzine van Jeroen Meus. Dezeure studeerde aan de bekende hotelschool Ter Duinen in Koksijde en liep stage bij gerenommeerde restaurants. Zoals o.a. bij Arenberg (Heverlee), Trente (Leuven) en bij The Jane van Sergio Herman in Antwerpen.

Wat?

Zappaz profileert zich als een gastronomisch tapasrestaurant. Denk daarbij dus niet aan de traditionele Spaanse tapas. Wij ontdekten lekkere, origineel gecombineerde hapjes en prachtige schilderijtjes op ons bord. Culinaire fijnproeverij uit de hele wereld.

restaurant zappaz leuven
de proevertjes – en kiezen: tapasmenu of bites?
restaurant zappaz leuven
een schilderijtje van zeebaars met chorizo, een bordje scheermesjes, tartaar en carpaccio van Limousin-rund met pickles, dragon en rode biet

Heerlijk genieten dus!

’s Avonds is er een 5-,  6- of 7-gangen tapasmenu. Of  je gaat voor de ‘Bites’ : hapjes om te delen. Dat leek ons een leuke formule. En die kunnen we alleen maar aanraden. Gezellig snoepen met bordjes in het midden van de tafel!

restaurant zappaz leuven
overheerlijk Zappaz-dessert met witte chocolade,pistache, ananas, mango-ijs,…

Ook de wijn was origineel: veel Duitse en Oostenrijkse wijnen, naast wijn uit Piemonte en de Langhe in Italië. De vriendelijke sommelier gaf uitgebreid uitleg. En we mochten zelfs verschillende wijnen proeven. Ook al bestelden we maar één glas.

Na het dessert namen we nog koffie toe. Met heerlijke pralines van bij Bittersweet. Die werden ons op een grote schaal gepresenteerd. En dan maar kiezen… Je ziet dat ik me enorm beheerst heb! Want zowel de guimauves als de andere zoetjes waren pareltjes! Maar we hadden al een heleboel heerlijkheden achter de kiezen. En ik heb me, ondanks de verleiding, aan de regels van het goed fatsoen gehouden :).

Daarna kwam de rekening. Toch wel even schrikken. Wij vonden de drank heel duur: 9 euro voor een glas wijn. En ook de koffie tikte aan. Maar alles bij elkaar hadden we ook uitzonderlijk goed gegeten. Niet alleen onze smaakpapillen maar ook ons oog was absoluut verwend. De sfeer was gezellig en informeel. De service was top. Dus niet gezeurd: met plezier betaald.

Zappaz dus. Een aanrader. Voor een bijzondere gelegenheid. Als het eens wat meer mag zijn.

Laat het je smaken!

leuven_resto_zappaz

NB. Reserveren is absoluut noodzakelijk. ’s Avonds en in het weekend is het restaurant al maanden van tevoren volgeboekt.

12 thoughts on “Hip verwennerijtje in restaurant Zappaz, Leuven

  1. Dit is dus op welgeteld 5 minuten fietsen van mijn deur. Hoe komt het dat ik dit niet ken?! 😀
    Thanks voor de tip! Dit komt op het lijstje 😉

Altijd fijn om je reactie te lezen: