Koninklijk overnachten in The Elephant Corridor (Sri Lanka)

The Elephant Corridor: de naam alleen al klinkt indrukwekkend – en gewichtig ;).

Denk daarbij: een imposante hotellounge te midden van wuivende graslanden. Een exotisch interieur. Een tuin als een park. En kamers die super-de-luxe bungalows blijken te zijn. Dan begrijp je waarom het voor ons koninklijk overnachten was in dit unieke boetiekhotel. Wat een verwennerij! Even wegdromen…

koninklijk overnachten in sri lanka

Koninklijke ontvangst

Na een lange rit, een vermoeiende dag en een tropische plensbui als extraatje, kwamen we aan in Sigiriya. Te midden van het laagland draaiden we plots een landweg in. Niets liet vermoeden dat er even verder, in the middle of nowhere, een luxe-hotel op ons wachtte.

Een bruinrode aarden oprijlaan, het getwinkelier van exotische vogels en een reusachtige hotellobby zonder ramen of deuren… Zo groot dat zelfs een olifant hier rustig door zou kunnen wandelen. We waren direct onder de indruk van onze logeerplek-to-be!

En wat een gastvrij welkom! Enigszins beschroomd aanvaardden we dat het hotelpersoneel de koffer naar de hal droeg. Het aangeboden warme handdoekje veegde met het zweet ook de vermoeidheid van ons gezicht. Een glaasje vers ananassap zorgde voor een energieboost. En het fris geklater van de fontein compenseerde de loden hitte.

Terwijl onze administratie vriendelijk en snel werd afgewerkt, zakten we weg in prachtige oude donkerhouten sofa’s. En waren onder de indruk van het uitgestrekte park voor onze ogen. Met in de verte het silhouet van de Leeuwenrots. Al voelden we ons lichtjes miscast met onze bestofte kleren en veelbereisde rugzakjes. Want wat een imponerende plek was dit, in een unieke setting!

Koninklijk overnachten: een bungalow als kamer

En dan hadden we de ‘kamer’ nog niet gezien. Want die lag langs een pad in het park. En bleek een soort bungalowtje te zijn. Met uitzicht op de jungle en de graslanden. Voor de prijs van een gemiddelde B&B overnachting in België kregen we hier een weelderig privé-kampement. Een eigen voordeur (mét bel – alsof we hier ooit bezoek zouden ontvangen). Een dressing-room met bureau, een prinselijke badkamer met een ronde betegelde regendouche. Natuurstenen wanden…Prachtig meubilair. Flesjes water in de koelkast. Maar de topper was de reusachtige slaapkamer-annex-salon. Vanuit het bed keek je door een kamerbreed raam uit over het aanpalende natuurschoon.  Op het terras wachtten een rustbed en een klein dompelbadje.

En op het bed: een olifantig handdoekje als welkom.

Natuurstenen muren en sierlijk meubilair

koninklijk overnachten in sri lanka

De tuin is de jungle (of omgekeerd?)

Het was direct duidelijk: hier wil je gewoon blijven en op je privé-terras rustig genieten – na een ontiegelijk vroege ochtenduitstap naar Sigiriya Rock of één van de nationale parken in de buurt is zo’n namiddagrust tijdens de hete Sri Lankese dagen ook helemaal op zijn plaats -. De krekels horen sjirpen, zachtjes knikkebollen met het uitzicht op de wuivende grassen en exotische bomen … Op zo’n terras verdwijnen alle grote en kleine dagelijkse zorgen als sneeuw voor de zon.

Beestenboel

En ongelooflijk is het als je tijdens je siësta plots een kudde buffels ziet voorbijtrekken. Alsof we middenin een film zaten. Fenomenaal!

Plots begrepen we ook waarom de hotelbediende ons op het hart drukte om altijd onmiddellijk alle deuren en ramen te sluiten. In de jungle logeren betekent ook: er kunnen elk moment dieren binnenglippen. Apen. Of erger. Zorgvuldig ging de terrasdeur dus toe. En de voordeur.

Maar toch slaakte ik een ijselijke gil ’s nachts. Terwijl ik in het donker naar de badkamer schuifelde, voelde ik plots iets nats en kleverigs op mijn been. De echtgenoot werd uit bed gegild en ik struikelde over mijn eigen voeten in mijn zoektocht naar de lichtknop. Terwijl de wildste fantasieën door mijn hoofd spookten over wat er mogelijk allemaal op de grond rondkroop. Bleek dat een onschuldige gekko zich van slaapkamer vergist had. Lichtjes gruwelijk voor iemand afkomstig uit het verstedelijkte België!

Ook al ging het om een dappere ex-scout.

koninklijk overnachten in sri lanka
kudde buffels op doorreis!

koninklijk overnachten in sri lanka

Koninklijk zwembad

Het park bij het hotel strekte zich ver uit. Verspreid over deze reusachtige tuin ontdekten we nog andere bungalows. En een royaal rond zwembad met wellness. Er waren heel weinig gasten. Daardoor hadden we het zwembad bijna helemaal voor ons alleen. Maar wie een frisse duik had verwacht, kwam bedrogen uit. Het water was zo warm dat het leek of we een bad namen. Meer ‘bad’ dan ‘zwem’ dus. We checkten het water van het kinderbadje : 38°C! Vreemd gevoel. Veel werd er dus niet gezwommen. Rustig gedut des te meer!

koninklijk overnachten sri lanka
Rustbedje staat al klaar… Van koninklijk overnachten in Sri Lanka gesproken!

koninklijk overnachten in sri lanka

Royaal ontbijten en dineren

Ook de maaltijden waren royaal en luxueus. Het ontbijt: super-uitgebreid, met zowel warme als koude gerechten. Stringhoppers, noedels, pannenkoekjes,verse vruchtensappen, verschillende soorten thee, fruit, groenten, curryschotels.  Om steevast goed aan de dag te beginnen. Maar met één schotel waren we ook al tevreden geweest.

Ook het diner was voortreffelijk. Alleen waren we niet gewend om zo uitgebreid bediend te worden. Omdat er weinig gasten waren, richtte bijna alle aandacht zich op ons. We werden prinsheerlijk in de watten gelegd.

Ontbijtruimte en restaurant boden vanaf de verdieping een fantastisch uitzicht op de omgeving. Kan je je echter voorstellen dat wij een tafeltje binnen verkozen boven eentje op het schitterende terras? Om toch maar in de koelte van de airco te kunnen zitten. Buiten blaakte de zon. Heerlijk, maar echt TE veel van het goede voor ons.

Alhoewel ik nu, vanuit het winterse België, toch een klein snuifje van die niet-aflatende tropische zonneschijn zou kunnen gebruiken.

Ontbijt met uitzicht

Kortom, overnachten in The Elephant Corridor hotel was een bijzondere ervaring. Alles tip-top verzorgd, enorm vriendelijke en attente service en dat alles in een schilderachtige omgeving. Ideaal voor een verwenbeurt van enkele dagen. Wij konden er even in alle rust bekomen van de vele eerste reisindrukken van Sri Lanka. En van geweldige ervaringen als de beklimming van de Leeuwenrots of onze verrassende ontmoeting met wilde olifanten.

Die olifanten: niet in de tuin van The Elephant Corridor.  Wel langs de baan, op weg ernaar toe:)!

Meer info over The Elephant Corridor

(Geen gesponsorde trip, wel een hotel dat bijbleef )

Polonnaruwa olifanten

4 thoughts on “Koninklijk overnachten in The Elephant Corridor (Sri Lanka)

    1. Echt prachtige plek! Op dat terras had ik dagen kunnen blijven zitten. Maar als je zo ver reist, wil je natuurlijk meer van het land zien. Gelukkig waren we tegen de middag meestal terug van onze uitstappen. (Te warm om iets te doen daarna)

Altijd fijn om je reactie te lezen: