Kunstenfestival Watou 2014

 

 

Vorig weekend verkenden we de Westhoek en het Vlaamse heuvelland.  Natuurlijk  konden we niet om het Kunstenfestival van Watou heen.  Het festivalthema van dit jaar maakte ons nieuwsgierig: “Klein geluk in tijden van overvloed”. En er was ook nog een tweede reden: in de bib kreeg ik vorig jaar  de vraag van Watou om afgevoerde boeken af te staan voor een installatie. Benieuwd dus naar wat ermee gebeurd was!

Het is gewoonweg zalig om onder een zacht zonnetje door de rustige straten te wandelen en in de aanpalende huizen van poëzie en beeldende kunst te genieten. Bovendien  is Watou  een dorpje van hoge gisting ; ) . En je kan er op het marktplein lekker tafelen in Het Hommelhof – als je de keuze van de Gault-Millau volgt. Maar er zijn ook genoeg  andere restaurantjes en cafés om alle hongerige en dorstige kunstminnaars te spijzigen en te laven. En met wat geluk kijk je uit op Roger Raveels installatie voor Hugo Claus.

Hieronder volgt een persoonlijke selectie van leuke installaties , schilderijen, sculpturen die we bewonderden.  Lees je graag de gedichten die erbij horen? Dan kan ik maar één ding zeggen: haast je, en bezoek Watou. Nog tot 31 augustus kan je van dit kleine maar fijne festivalletje genieten!

Deze week kan je nog van woensdag tot en met zondag het kunstenfestival bezoeken. Op 31 augustus sluit het onherroepelijk zijn deuren.
http://www.focus-wtv.be/video/kunstenfestival-watou-teken-van-klein-geluk

 

En plots zie je onderweg dan dit in een tuin. Hoe poëtisch kan de werkelijkheid zijn ; ) !

watou--2014-(38)web

Altijd fijn om je reactie te lezen: