La Dolce Vita in Castelvetro di Modena

Na een drukke periode is het heerlijk om er even helemaal uit te zijn. En anders ook natuurlijk ;). Wij genoten van enkele dagen rust vlakbij Modena in Noord-Italië. Het kleinschalige boetiekhotel OPERA 02 in Castelvetro di Modena is de ideale plek om de batterijen weer op te laden. En het verbergt ook nog een donkere gastronomische schat…

Ligging

De agriturismo Casa Montinari, Opera 02 ligt in een uithoek van het gehucht Levizzano.  Het gebouw is vrij onopvallend langs de buitenkant, maar wat een knap gestyled modern interieur! En wat een prachtig uitzicht op de glooiende wijngaarden en velden! Deze plek ADEMT gewoonweg rust.

Wijn en balsamico

De wijngaarden omringen de agriturismo en je kan tijdens je verblijf dan ook volop de kwaliteit van de wijnen uittesten in het eigen restaurant (o. a. bruisende Lambrusco, rood en wit).

Maar uniek is de donkere ruimte tegenover de 8 kamers. Bij het binnenkomen van de gang ruik je een bedwelmende geur. Achter een glaswand doemen donkere silhouetten op. Het zijn vaten balsamico-azijn. Honderden. Ze liggen hier te rijpen in een geheimzinnig halfduister. Wie wil kan een rondleiding krijgen en in de agriturismo kan je alle kwaliteiten balsamico kopen en proeven. Ik had geen idee dat balsamico het zwarte goud van de streek is.  Echte balsamico is prijzig en kan soms wel 50 jaar oud zijn.

Aceto balsamico de la casa - Opera due
Aceto balsamico de la casa

Publiek

Van heinde en ver komen fijnproevers naar de agriturismo om er te genieten en uit te rusten. Onze girl-next-door was een in New York wonende  Braziliaanse schone. Ze kwam even in Levizzano verpozen voor ze naar haar vrienden in Sardinië vertrok. Strak plan , leek me?!

Tijdens de week komen er soms ook kleine gezelschappen om de balsamicovaten te bewonderen en te dineren in het restaurant. Op zondagmiddag zie je dan weer traditionele Italiaanse families die iets te vieren hebben. En dat doen ze met een lunch in Opera Due.

Opera Due
Opera Due (Casa Montinari)

Kamers

De 8 kamers zijn allemaal op de gelijkvloerse verdieping gelegen, op een rijtje naast elkaar. Ze zijn strak en modern ingericht en hebben elk een ander interieur. Elke kamer heeft de naam van een fruitboom. Wij logeerden in “Prugne” en genoten van de pruimenkleurtinten.

Naast een verfijnd interieur met televisiehoek boven, heeft elke kamer heeft ook een buitenruimte. Een privé-terrasje, met designligstoelen en een onvergetelijk uitzicht. De materialen zijn natuurlijk (zoals de houten afscheiding tussen de terrassen en sluiten perfect bij de omgeving aan.

2014-italie-emiliia-romagnacastelvetro-di-modena-OperaDUE003web

La Dolce Vita

Wat doe je op deze plek? Niente! Met alle zintuigen genieten!

Zinnenstrelend, rustig en smakelijk zijn de dagen in Opera Due. Ontspannen dobberen in het zwembad of eindelijk dat boek eens lezen op je terras ? En dat alles met voor je ogen een uitzicht om ‘u’ tegen te zeggen. Dineren bij kaarslicht in het geweldige restaurant – with a view, of course. La pranza of la cena, altijd even lekker. Eerlijke producten van de streek, in originele en mooie combinaties, vaak met truffel of … aceto balsamico natuurlijk.

Of je rijdt naar de kleine stadjes in de omgeving. Om er lui rond te slenteren. Het plaatselijk kasteel of een historisch huis te bezoeken. En een capuccino of espresso te proeven. Dolce far niente! God in Italië.

Hou je dus van mooi en lekker? Dan is deze plek een regelrecht toppertje ! Onbekend, maar alvast door ons niet langer onbemind…

Om af te sluiten laat ik je nog even meegenieten.

Ciao!

2014-italie-emiliia
Swimming in the pool
Origineel en smakelijk
Origineel en smakelijk

 

castelvetro di modena

 

Een gedachte over “La Dolce Vita in Castelvetro di Modena

Altijd fijn om je reactie te lezen: