La Dolce Vita in Castelvetro di Modena

Na een drukke periode is het heerlijk om er even helemaal uit te zijn. (Anders ook natuurlijk 😉 ) . Wij genoten van enkele dagen rust vlakbij Modena in Noord-Italië. Het kleinschalige boetiekhotel OPERA 02 in Castelvetro di Modena is de ideale plek om de batterijen weer op te laden. En het verbergt ook nog een donkere gastronomische schat. Wij maakten er in elk geval kennis met het heerlijke zoete Italiaanse leven: la dolce vita in Castelvetro di Modena.

Agriturismo in de wijngaarden

De agriturismo Casa Montinari, Opera 02 ligt in een uithoek van het gehucht Levizzano.  Het gebouw is vrij onopvallend langs de buitenkant, maar wat een knap gestyled modern interieur! En wat een prachtig uitzicht op de glooiende wijngaarden en velden! Deze plek ADEMT gewoonweg rust.

Wijn en balsamico

De wijngaarden omringen de agriturismo en je kan tijdens je verblijf dan ook volop de kwaliteit van de wijnen uittesten in het eigen restaurant (met o.a. bruisende Lambrusco, in rode en witte versie).

Maar uniek is de donkere ruimte tegenover de 8 kamers. Bij het binnenkomen van de gang word je overvallen door een bedwelmende geur. Achter een glaswand doemen donkere silhouetten op. Het zijn eikenhouten vaten balsamico-azijn. Honderden. Ze liggen hier te rijpen in een geheimzinnig halfduister. Wie wil kan een rondleiding krijgen en in de agriturismo kan je alle kwaliteiten balsamico kopen en proeven. Ik had geen idee dat balsamico het zwarte goud van de streek is.  Echte balsamico kan soms wel 50 jaar oud zijn en is dan beslist ook prijzig.

Aceto balsamico de la casa - Opera due
Aceto balsamico de la casa

Italiaanse families en wereldburgers

Van heinde en ver komen fijnproevers naar de agriturismo om er te genieten en uit te rusten. Onze girl-next-door was een in New York wonende  Braziliaanse schone. Ze kwam even in Levizzano verpozen voor ze naar haar vrienden in Sardinië vertrok. Strak plan, leek me?!

Tijdens de week komen er soms ook kleine gezelschappen om de balsamicovaten te bewonderen en te dineren in het restaurant. Op zondagmiddag zie je dan weer traditionele Italiaanse families die iets te vieren hebben. En dat doen ze met een lunch in Opera Due.

castelvetro di modena

Room with a view

De 8 kamers zijn allemaal op de gelijkvloerse verdieping gelegen, op een rijtje naast elkaar. Ze zijn strak en modern ingericht en hebben elk een ander interieur. Elke kamer draagt de naam van een fruitboom. Wij logeerden in “Prugne” en genoten van de pruimenkleurtinten die consequent zijn doorgetrokken.

Naast een verfijnd interieur met televisiehoek boven, heeft elke kamer heeft ook een buitenruimte. Een privé-terrasje, met designligstoelen en een onvergetelijk uitzicht. De materialen zijn natuurlijk ( hout, ntauursteen) en sluiten perfect bij de omgeving aan.

2014-italie-emiliia-romagnacastelvetro-di-modena-OperaDUE003web

La Dolce Vita

Wat doe je op deze plek? Niente! Met alle zintuigen genieten!

Zinnenstrelend, rustig en smakelijk zijn de dagen in Opera Due. Ontspannen dobberen in het zwembad of eindelijk dat boek eens lezen op je terras ? En dat alles met voor je ogen een uitzicht om ‘u’ tegen te zeggen. Dineren bij kaarslicht in het geweldige restaurant – with a view, of course. La pranza of la cena, altijd even lekker. Eerlijke producten van de streek, in originele en mooie combinaties, vaak met truffel of … aceto balsamico natuurlijk.

Of je rijdt naar de kleine stadjes in de omgeving. Om er lui rond te slenteren. Het plaatselijk kasteel of een historisch huis te bezoeken. En een capuccino of espresso te proeven. Dolce far niente! God in Italië.

Hou je dus van mooi en lekker? Dan is deze plek een regelrecht toppertje ! Onbekend, maar alvast door ons niet langer onbemind…

Om af te sluiten laat ik je nog even meegenieten.

Ciao!

2014-italie-emiliia
Swimming in the pool
Origineel en smakelijk
Origineel en smakelijk

 

Meer leuks in Italië:

3 thoughts on “La Dolce Vita in Castelvetro di Modena

Altijd fijn om je reactie te lezen: