Logeren in La Locanda del Castellana in Peschici

Ja, het is zover: weer een nieuw hoekje van Italië verkend. Ik had eerlijk gezegd nog nooit van de Promontorio del Gargano gehoord. Maar toen we beslisten om een vakantie in Puglia door te brengen, kregen we van een collega de raad om zeker naar dit schiereiland te gaan.  Toen ik het checkte op de kaart, was ik niet echt wildenthousiast: grote hoogteverschillen vlak naast de zee… dat kan niets anders betekenen dan HAARSPELDBOCHTEN. Het favoriete parcours voor iemand met wagenziekte! 😉

Maar we boekten familiepension La Locanda del Castellana en pasten er een mouw aan: zelf aan het stuur zitten helpt een heleboel en in plaats van de zuidelijke omtrek van de “spoor” van de Italiaanse laars te volgen, namen we de noordkant, ook al kwamen we uit het zuiden (geland in Bari). Daardoor waren slechts (!) de laatste 15km van onze route echt bochtig.  Het zag er zo uit:

puglia-peschici_ontheroad

Prachtig, en bijzonder uitdagend voor het concentratievermogen!

En gelukkig waren we dankzij vroegere reizen al vertrouwd met de Italiaanse rijstijl. Half in de zachte berm rijden heeft voor ons geen geheimen meer!

puglia-(238)

Familiehotel in Peschici

Uiteindelijk kwamen we heelhuids op onze bestemming aan, vlakbij Peschici: hoog op de helling  zie je La Locanda della Castellana, een familiepension met een 10-tal kamers. De stijl deed me wat denken aan een pension uit de jaren ’50 en daar bleek toch iets van te kloppen toen we hoorden dat Marino, onze gastheer, al 30 jaar in de branche zit. Vanaf zijn 14de hielp hij zijn ouders met het pension.

!puglial_lalocandahill

Het parkeerterrein ligt een flink stuk onder het niveau van de receptie.

puglia-_lalocanda_entree

puglia_lalocanda_staris

Na de stevige autorit konden we wel wat lichaamsbeweging gebruiken, en dat kregen we dus, dubbel en dik ;-). Gelukkig waren onze valiezen niet al te zwaar.

Kamer met uitzicht

En we werden beloond met een fantastisch uitzicht vanaf het hoofdterras.  En met een erg relaxte sfeer. Twee poetsende dames toonden ons de weg naar onze kamer. Nog twee verdiepingen hoger. Maar mét terras en uitzicht. De kamer was bovendien erg groot en sober (maar aangenaam) ingericht. Duidelijk pas vernieuwd . We voelden ons er direct thuis. Heerlijk!

En dan heb ik nog niets gezegd over de lekkere huisbereide maaltijden, het overvloedige ontbijt, het zwembad, de fitnessruimte… De foto’s spreken voor zich!

Marino’s moeder draait er haar hand niet voor om  ’s ochtends enkele honderden orechiette te maken…Of juist wel 😉

En Marino zelf is de verpersoonlijking van ‘easy living’.  Het moet allemaal niet te vlug en te veel zijn. Een ideale plek om uit te rusten dus.

Maar je hebt er wel een auto nodig. Tenzij je, zoals sommige noodlottartende die-hards, liever langs de duizelingwekkend bochtige hellingen wil gaan fietsen.

Enig minpuntje van het pension: je hoort de auto’s en brommers op de steile helling ertegenover duidelijk gas geven of remmen. Maar je went eraan. En de plek heeft zoveel pluspunten dat je dit voor lief neemt.

Kuststadje Peschici

Het dorpje Peschici ligt op een boogscheut van La Locanda.

puglia_peschici_topview

puglia_peschicicity2

Vanop de rots domineert het kleine stadje de zee. Je hebt er het onvermijdelijke castello en de typisch Italiaanse stranden met stoelen en parasols, netjes in het gelid.

puglia_peschicisight

puglia_peschicitop

puglia_peschici_village2

Overdag (zeker ’s middags) is het er bijna verlaten: iedereen zit binnen in de koelte. Maar ’s avonds en in het weekend is het er een drukte van jewelste. Buitenlandse toeristen, maar vooral veel Italianen, genieten hier van hun vakantie.

puglia_peschici

Als je de nabije omgeving wil verkennen, kan je de bochtige (hoe kan het ook anders) kustweg naar Vieste nemen. Het is ook de moeite om langs één van de onverharde wegeltjes naar de baaien beneden aan de rotsen rijden. Onbeschrijflijk mooie plekjes zijn er te ontdekken.  Maar af en toe kan je er wel een 4×4 terreinwagen gebruiken.

(Voorlopig nog, er worden vele nieuwe wegen aangelegd. )

puglia_peshici_bay

puglia_peschici_bay

puglia_peschici237a

puglia-(297cr)

Grotten, trabucchi en de zee

Ook het natuurgebied Parco del Gargano is de moeite,  evenals een boottocht langs de kusten, een bezoek aan de pittoreske stadjes Vieste aan de kust of Vico del Gargano in het binnenland. Zo gauw ik tijd heb, schrijf ik er nog een post over. Geniet nu nog even mee van de zonsondergang op het terras van La Locanda!

Buona sera!

Meer over de lieflijkste stadjes van Puglia?

Of gewoon inspiratie nodig voor een roadtrip in Puglia?

puglia_lalocanda_sunset

6 thoughts on “Logeren in La Locanda del Castellana in Peschici

Altijd fijn om je reactie te lezen: