Lekkere eetplekjes in Madrid

Weer leuke dingen gezien en geproefd! Daarom snel wat adresjes in …

madrid-(32)logo-web

Vlakbij het Palacio Real

Onvolprezen is het Café de Oriente op de gezellige Plaza de Oriente vlakbij het Palacio de Oriente ( = het Palacio Real) in hartje Madrid.  Met die ligging ga je ervan uit dat dit een tourist trap is, maar niets is minder waar. Althans volgens ons toch niet. Supervriendelijke en voorkomende bediening, verzorgde presentatie, heel lekkere bereidingen en bovendien nog erg goedkoop als je ’s middags gaat lunchen. Vanop het terras krijg je het leuke uitzicht op het mooie plein en het paleis er gratis bij. En voor 25 euro heb je voorgerecht, hoofdgerecht, nagerecht en water. Met een extra hapje vooraf en koekjes bij de koffie inclusief.

Voor zoetebekjes

Als je via de Calle de Arenal richting Plaza Mayor kuiert, valt er ook wel wat lekkers te ontdekken. En in één van de kleine steegjes staan we plots voor een huis met geschiedenis: voor warme chocolade slechts één adres, nl. chocolateria San Ginès. Sfeervol.

Drankjes en aperitieven

En richting Prado nog twee leuke pleinen: Plaza Santa Ana en Plaza del Angel. De Plaza Santa Ana wordt gedomineerd door het vroegere hotel Reina Victoria (nu ME Madrid) in pure badhuisstijl. Beroemde stierenvechters (Manolete) , of schrijvers, zoals Ernest Hemingway, genoten hier van alle luxe.  En eerlijk: het zag er prachtig uit toen we een niet al te discrete blik naar binnen wierpen. Aan de overzijde van dit plein heb je dan ook nog het indrukwekkende Teatro Espagnol. Tussenin: terrasjes terrasjes terrasjes.

Zelf vond ik de kleine en fijne Plaza del Angel met zijn variatie aan tapasbarretjes toch wel leuker.

Bij het Prado

En tenslotte nog een adresje op het kruispunt van de drukke Paseo del Prado vlakbij de oversteekplaats naar het Prado: Estado puro. Ideaal om te proeven van enkele bijzonder fijne en originele tapas. Maar je moet er wel op tijd bij zijn, als je nog een plekje op het terras wil.

Het logo van de zaak valt onmiddellijk op: het is de kam van een flamencodanseres. Ook in het interieur is dit een herhaald decoratief element. Origineel en opvallend!

Olé!

2 thoughts on “Lekkere eetplekjes in Madrid

  1. Wat heerlijk! Dat plekje waar je warme choco kunt drinken in een klein steegje. Daar zou ik naar toe willen 🙂 Ik ben dol op chocolade!

Altijd fijn om je reactie te lezen: