Liebster Award en 10 favoriete blogs

Deze week kreeg ik een leuke verrassing. Cadeautje voor de verjaardag van mijn blog, leek het wel. Cindy van Escape a Lifetime nomineerde me voor de Liebster Award voor reisbloggers.

Liebster Award

Wat is de Liebster Award?

Een soort virtuele bekroning voor bloggers die nog niet zo bekend zijn. Eigenlijk een stevige schouderklop van een collega-blogger. Een teken van waardering en aanmoediging.  Bedoeld om kleinere blogs onder de aandacht te brengen. En de persoon achter de blog wat beter te leren kennen.

De naam is afgeleid van het Duits –  “Liebster” kan allerlei betekenissen hebben: liefste, lieveling, beminde, schattigste, dierbare,leukste,  ….

Je kan de Liebster Award meerdere malen krijgen. Maar je hoeft hem niet te aanvaarden. Want er is werk aan de winkel voor de genomineerden.

De Award werkt een beetje zoals een kettingbrief.

De regels voor de genomineerden

Deze regels variëren nogal maar in mijn geval zijn het de volgende:

1. Bedank de persoon die jou genomineerd heeft en post een link naar zijn of haar blog.

2. Zet een foto van de award op je blog.

3. Nomineer 10 andere blogs.

4. Beantwoord de vragen van de persoon die jou genomineerd heeft en formuleer 5 nieuwe vragen voor de bloggers die je zelf nomineert.

5. Kopieer de regels in je eigen blogpost, informeer de bloggers die je genomineerd hebt en bezorg hen de link van je eigen blogpost.

 

Hier gaan we dan!

Vragen en antwoorden

Beste Cindy, ik neem de uitdaging aan. En hier komen de antwoorden op je vragen:

 • What’s your favourite country in the world and why?

Zonder twijfel Italië. Dat land heeft echt àlles: omringd door het prachtigste turkooizen en azuurblauwe water, voorzien van hoge bergtoppen en glooiende vlaktes, daarbij is het een schatkamer van kunst en cultuur (van de Etrusken tot nu),  het is het mekka van mode, design en stijl en de keuken is er onvergetelijk. Plus je vindt er -niet onbelangrijk – het beste ijs ever. En het is – in een tijd van wereldreizen- nog relatief dichtbij ook.

 •  What’s your idea of a perfect vacation?

Een combinatie van een culturele citytrip, met een sportieve activiteit (liefst zwemmen of fietsen). En met rusten en lezen. Als het even kan dan nog met een uitvalsbasis in de prachtige natuur. Een beetje van alles dus. Met de nadruk op ‘nieuw’ (altijd een andere plek), ‘mooi’ en ‘lekker’. En wat het verblijf betreft: ook ‘comfortabel‘, with a view. En als het even kan qua inrichting: origineel.  Mijn scoutsperiode ligt – hoe fijn ze ook was – al een tijdje achter me,  laat dat duidelijk zijn :).

 • If you had the chance to study one language, which one would it be?

Hmm. Moeilijk. Ik ken er een aantal. Misschien Italiaans omwille van de klank.  Zweeds omdat de taal me intrigeert door haar verwantschap met het Nederlands.

 • What’s your favourite travel related movie and why?

Ook moeilijk om te kiezen.  Ik denk direct aan The English Patient (1996). De film is gebaseerd op het boek van Michael Ondaatje (1992). Ongelooflijk mooie beelden. Meerlagige verhaallijn. Uitstekend acteerwerk van kleppers als Kristine Scott Thomas, Juliette Binoche, Ralph Fiennes, Colin Firth…. Een deel van het dramatische verhaal speelt zich af in de Sahara – die ik nog altijd eens hoop te verkennen. En in Italië, mijn favoriete land. Vooral de beelden in de woestijn zijn me bijgebleven. De tragedie die zich daar afspeelt. En de charme van Noord-Afrika in de jaren ’40 van de vorige eeuw. Maar voor deze film geldt ook: love it or hate it. De beeldvoering is erg uitvoerig en daardoor is het tempo traag. Heerlijk SLOW watching dus.

Toch nog een tweede favoriet: Babel , een drama uit 2006 van Alejandro González Iñárritu. Interessante structuur van vier verhalen op verschillende plekken in de wereld (Japan, Marokko, …) die uiteindelijk allemaal met elkaar verweven zijn. Rinkelt er een belletje? De film doet me terugdenken aan onze reis naar Egypte 10 jaar geleden. Om de tempel van Aboe Simbel te bezoeken, reden we ’s nachts 4 uur in konvooi door de woestijn. Een colonne bussen geëscorteerd door het leger.  Voortrazend tegen topsnelheid.  In de leegte. Tussendoor een enkele militaire controle.  Hallucinant. En ondanks het feit dat ik een dekentje bij had: ijskoud.  Maar als troost: een oneindig aantal stralende  sterren aan het firmament boven onze hoofden. Rond 5.30u waren we bij de tempel. Net op tijd om de eerste zonnestralen binnenin de tempel de godenbeelden te zien strelen. Magisch!

 • How many times did you get lost while traveling? What happened?

Wij zijn regelmatig de weg kwijt geraakt. But not all those who wander are lost :). Wie verdwaalt, vindt nieuwe wegen.

De meest memorabele keer was in Carrara, Italië. Juist ja, bij de beroemde marmergroeven. Die wilden we bezoeken. Met de auto de pijlen naar de groeven gevolgd. Beetje rare weg. Eerst door een schijnbaar eindeloze onverlichte tunnel. Dan een helling op. En een wegdek dat al snel een ruw grindpad werd. Stoffig wit steengruis. En stenen. Gebonk en geklop tegen het chassis van onze Opel Astra Stationwagen. De weg werd steil. En steiler.  Een 4×4 had nuttig geweest. U-bocht en helling. Repeat.

De toestand van het wegdek werd echt te bar. En dat op een baan van 1 auto breed. Tot we zagen wie er voor/boven ons reed. Of beter: wat. Een zware truck. Op weg naar een blok marmer van 20 ton. Langs de kant van de weg stonden er borden.  ‘Pericoloso!’ – en een afbeelding van een geladen vrachtwagen. Die bergafwaarts voorrang heeft. Want ze kunnen moeilijk remmen wegens het gewicht.

Toen pas beseften we dat we tussen het ‘werfverkeer’ van de marmergroeve terechtgekomen waren. Stressen!Bang dat er een vrachtwagen ons pad zou kruisen.  Zo snel mogelijk achterwaarts de smalle helling afschokken tot aan de eerstvolgende haarspeldbocht. Tonk tonk,tegen de onderkant van de auto.  Zelfde ervaring op de volgende helling. Twee gespannen gezichtjes op de achterbank. Tot er een bocht was met ruimte om de auto te keren. En dan met één oog op de weg en één oog op de achteruitkijkspiegel zo snel mogelijk naar de gewone asfaltbaan. Richting Carrara – marina. Het strand.

Mijn genomineerden

Er zijn ontzettend veel Engelstalige reisblogs en fotoblogs. Maar van deze gelegenheid wil ik graag gebruiken om een paar Nederlandstalige collega’s in het zonnetje te zetten. En een duwtje in de rug te geven. (Voor zover ze dat nog nodig hebben natuurlijk.) En ik kies niet alleen voor reisblogs, ik bekijk het ruimer.

Ze verdienen het. Want er kruipt best wat werk in bloggen. Maar het is ook super-leuk. Al die fijne, spannende of gênante ervaringen herbeleven. Foto’s uitzoeken. En ze delen met vrienden. Of geïnteresseerden. Originele tips en boeiende reacties krijgen. Inspiratie voor nog meer uitstapjes en reizen. Zaaalig! Een grote dankjewel hiervoor ook aan jullie allemaal, mijn lezers. En een stevige schouderklop en een hartje voor de mensen die me inspireren met woord en beeld:

1-Els Seghers met haar leuke uitstapjes, tuin-, cultuur- en hotspotverhalen

2-de gevarieerde tips over lifestyle, wonen en reizen van Françoise

3-de reissporen die Lien Voets uitzet met Footprints around the world

4-de inspiratie en mooie vormgeving van ervaren reisverslaafde Lotte Scratching my map

5-de verwenplekjes van Heidi en Christophe op  travelchecker.be 

6-de reisverhalen van Sylvie in Getoutoftown.be

7-de virtuele poëtische reizen langs de waterkant van Bea Matroosbeek

8-de pittige taalkunstenaarsstukjes van anna die er een jaar tussenuit knijpt

9-de indrukwekkende natuurbeelden en praktische tips in de valiezen van Lieze en Michael

10-de reiskriebels en lifestylemix van Heidi , ondertussen net als Lotte een uit-de-kluiten-gewassen blogster (op wie ik stiekem jaloers ben omdat ze aan zee woont)

Het was moeilijk om deze selectie te maken. Er zijn nog een massa andere weinig bekende bloggers die geweldige berichten schrijven.  Zij krijgen op een ander moment zeker nog hun kans. En daarnaast beleef ik ook veel plezier aan het werk van gevestigde waarden zoals Jo’s Monday Walk, Travelboulevard, Dichtbij&Verweg, The Picnicguest, Mijn Nikon en ik, Food Travel Photography en het leuke Buitenshuis. Nog voldoende plekken om te verkennen in deze virtuele wereld.

Maar nu is het aan jullie, genomineerden! Nemen jullie de uitdaging aan?  Begin dan alvast te schrijven. Want dit zijn mijn vragen voor jullie. Veel plezier!

Mijn vragen voor de genomineerdenLiebster Award

 1. Wat was voor jou de aanleiding om te beginnen bloggen?
 2. Welk verblijfplekje zal je nooit vergeten?
 3. Wat is je favoriete blogpost van je eigen blog en waarom?
 4. Welke leuke plek in je eigen stad of in je nabije omgeving zou je iedereen aanraden?
 5. Wat zou je niet kunnen missen als je op reis gaat?

Tot gauw!

 

Ann

16 thoughts on “Liebster Award en 10 favoriete blogs

 1. Hey Ann, Dank je voor de vermelding! Ik hou deze zomer even een blogvakantie (ja, een reisblogger heeft soms nood aan echte vakantie 😉 dus zal voorlopig passen maar op mijn blog kan je de meeste antwoorden op je Liebster-Award-vragen waarschijnlijk wel ontdekken 🙂

 2. Amai Ann, wat een eer om genomineerd te worden. Ik begon er zowaar van te blozen. Ik doe zeker mee en ga beslist eens op leesontdekking bij de andere genomineerden.

 3. Heel blij met deze nominatie van een lieve (ex-) collega. Ben er nog niet uit of ik in de ketting spring of niet want het is absoluut niet mijn bedoeling meer bekendheid of aandacht te krijgen. 😉

 4. Hallo Ann, wat een leuk stukje alweer. Fijn om je op deze manier beter te leren kennen. En wat een eer om mij te nomineren, daar ben ik heel blij mee! ? Ik zie het helemaal zitten om eraan mee te doen. Bijzonder aardig; nogmaals hartelijk dank om mij te nomineren voor de Liebster Award. Lieve groet, Bea

Altijd fijn om je reactie te lezen: