Malmerendas Lodging, uniek designadresje in Porto

In mijn Portugal-reeks vandaag een post over een gloednieuw stijlvol logeeradresje in Porto. Voor wie van modern Scandinavisch design houdt. En van Portugese azulejos.

Een kleine fotoreeks over Malmerendas Boutique Lodging, waar we 2 nachten logeerden.

Stijlvolle ontvangst

De B&B bevindt zich in een gerenoveerd herenhuis (begin 20ste eeuw) in het centrum van Porto.

Het mooie koperen plaatje met het gegraveerde logo bij de deur laat al direct vermoeden dat er hier met oog voor design is gewerkt.  Het knap vormgegeven wegwijzertje met info over de B&B en met shopping- en lunchtips dat we even later krijgen, bevestigt dit alleen maar.

porto_malmerendas_logo

De B&B is centraal en toch rustig gelegen, in een achterafstraatje, vlakbij de beroemde winkelstraat Santa Catarina (met Café Majestic) en op 300 meter van de iconische markt van Bolhao en het gelijknamige metrostation.

porto_metrobolhao

porto_mercadobolhao-(16)

Ook het oude stadsdeel van Porto rond de kathedraal is onmiddellijk in de buurt.

Kamer met terras

Er zijn vijf kamers en wij boekten de kamer helemaal bovenaan (trappen doen dus!)… Maar dat hadden we ervoor over. Want ik ben dol ben op een kamer met een buitenplekje! Ook in de stad.

Mooi is het uitzicht aan de straatkant niet echt, maar de beplanting maakt het wel sfeervol. En het is zaaaaalig om er ’s ochtends of ’s avonds even rustig na te praten en te bekomen van alle opgedane indrukken!

porto_marmerendas (1a)

Ik schrijf ‘kamer’, maar eigenlijk gaat het om een klein appartementje, met kookplaat, wat basic servies, een ‘kitchenette’. Gezellig en toch ‘puur’  ingericht.

Joana Coelho and João Almeida, die beroepshalve bezig zijn met design en marketing, openden de B&B ongeveer een jaar geleden. Ze wonen op het gelijkvloers maar laten de verhuur aan personeel over. Het persoonlijke van een B&B vind je er niet echt, maar je wordt hartelijk en professioneel ontvangen – met een portootje toe (ook al is het 11u ’s ochtends). Voor ons was het echt wel genieten van de mooie en verzorgde inrichting van deze stadswoning. Je vindt er een evenwichtige combinatie van traditionele Portugese materialen, vintage, en stijlvol modern Scandinavisch meubilair.

Vanop ons terras bewonderden we ook de typische lichtkoepeltjes die op zovele daken in Porto prijken. Ze hebben iets moors, niet?

Het ontbijt

In de buurt van de B&B zijn er genoeg ontbijtadresjes, maar op vraag wordt er  ’s ochtends ook een ontbijt op de kamer bezorgd. Superorigineel verpakt!  Ik was helemaal weg van de ruwhouten bakjes en de recycled papier-zakjes met de logostickertjes! Je merkt aan alles dat hier enorm veel aandacht wordt besteed aan vormgeving.

Bij dit stijlvolle plekje kan ik maar één zin bedenken:  A Thing of Beauty is a Joy Forever (Keats) 😉

Enjoy!

NB. Ook Wallpaper wijdde een artikel aan Malmerendas. En heb je liever uitzicht op de rivier? Lees dan het artikel over Douro apartments: river view in Porto. en laat je inspireren door deze tips voor leuks in Porto.

Meer fijne logeeradresjes in Portugal?

0 thoughts on “Malmerendas Lodging, uniek designadresje in Porto

Altijd fijn om je reactie te lezen: