Welkom

REIS –  ONTDEK –  PROEF – GENIET

Welkom bij wANNderful!

wANNderful is mijn reis- en fotoblog voor iedereen die houdt van comfortabel reizen en “a room with a view”, van trendy plekjes, architectuur en cultuur. In de wijde wereld, maar vooral in Europa en ook gewoon in België, mijn thuisland. Een combinatie van reizen met een vleugje lifestyle dus.

wANNderful - over-mij valencia_henry_moore

Wekelijks  vind je hier een fotoverslag dat je inspireert om erop uit te trekken, te proeven en te genieten. Of gewoon te dromen en te relaxen via sfeerbeelden en een verhaal.

Zelf vind ik het altijd zalig om nieuwe en bijzondere plaatsen te ontdekken! Ik schrijf ook graag over de plekken waar ik geweest ben en ben al snel uren zoet met het uitzoeken van mijn foto’s. Omdat ik niet hoef te leven van deze blog, kan ik zelf onderwerpen en inhoud kiezen: jeuj!

NB. Wil je graag iets hergebruiken, geef me dan zeker een seintje via de contactpagina of via het formulier onderaan.

wANNderful is ook te vinden in de overzichtslijst van Nederlandse en Belgische bloggers van bloggersbenelux.com en in de lijst van Vlaamse bloggers van VetexBart.

wANNderful top-tips van 2023?

Tijdens het afgelopen jaar 2023 waren dit de populairste reistips:

Wat lifestyle betreft, scoorden leuke eetplekken goed, zoals:

Maar ook kunst en architectuur konden jullie smaken! Check zeker:

Nog tips?

In 2022 waren de meest gelezen berichten de tips voor de  Costa Blanca in Spanje, meer bepaald de artikels over de watervallen van de Algar en de  bezienswaardigheden rond Calpe.

Ook de Handige tips voor een eerste keer Noorwegen werden graag gelezen, sommigen onder jullie trekken zelfs dit jaar op verkenning naar het prachtige Hoge Noorden.

Daarnaast was Sao Miguel (Azoren) voor beginners ook inspirerend, evenals  fijne adresjes zoals  Florida Foodbar in Leuven en de unieke en stijlvolle boetiekhotels nabij Utrecht en in Breda.

Eeuwig populair blijven mijn tips voor de lekkerste lunchplekken in Mechelen,  Gent en 5 sympathieke terrassen in de Vlaamse Ardennen. Daarnaast blijf ik ook de veelgesmaakte lijst van meer dan 20 wandelplekken in de buurt van Leuven updaten.

N.B. Komen er zeker al aan voor 2024 :  Glasgow, Edinburgh en de West Highlands . Super- nieuwsgierig al!

Euhm… hoe zit het met die naam?

wANNderful is een samentrekking van ANN – wonderful – to wander- to wonder: de schoonheid van een stad of van de natuur ontroert en verrast me. Ik vertel jullie graag  wat me verwonderde en wat ik bewonderde. Daarom lees je hier over mijn omzwervingen,  mijn fijnste nieuwe ontdekkingen en  belevenissen in deze heerlijke wereld.

Over mezelf nog dit:

 • letterenliefhebber, street art hunter, creatieve duizendpoot en levensgenieter uit het Leuvense
 • gek op citytrips en uitstappen naar bijzondere plekken (maar dat had je al begrepen)
 • met een passie voor fotografie en vormgeving
 • en een soft spot voor schoonheid, cultuur … en lekker eten!

Go Go Go!

Nu is het aan jou. Snuister lekker rond. Geniet mee met mij. Jas aan en reiskoffer onder de arm. Klaar om een aantal heerlijke plekjes in mijn ‘wANNderful’ world te ontdekken!

Tot gauw,

Ann

 

P.S. Samenwerken? Of een  andere vraag?  Mail me gewoon!

 

2 thoughts on “Welkom

 1. Βeste, met verwondering las ik het artikel over de Technische school van Van de Velde – buitengewoon interessant – zodat ik het wou afdrukken… zo boeiend is het.
  Altijd was ik grote fan van Van de Velde, o.a. daarom bezocht ik Weimar en, inderdaad, diens prachtige huis aldaar én andere verwezenlijkingen. Natuurlijk ken ik de bib van UGent omdat ik er studeerde en veel in die bib studeerde/las.
  Ik kende die gevel in de Dietsestraat wel, en dacht wel: tiens, speciale gevel, maar nooit gedacht dat daar zo’n gebouw van Henry achter schuil ging! Een echte verrassing. Ik zocht ernaar omdat ik in het boek (uitgave Pandora, uitgegeven door Sembach en Schulte, zonder datum!) over diens leven en oeuvre op p. 396 zowaar een paginagrote foto zag staan van de ‘Technische school in Leuven’ en ik dacht: verdorie, waar staat dat? Kwaad op mezelf dat ik dit niet in het snuitje had. En zoeken op internet kwam ik bij u terecht. Ik was die bib nooit binnengestapt omdat ik niet zoveel in Leuven kom en de aandacht dan meer naar andere zaken ging… (Ladeuze, Sint-Pieters…). Nochtans liep ik daar in gezelschap van een studiegenoot die me daar nooit opmerkzaam op maakte.
  Met de beste groeten, Herman Bonne (Waasmunster)

  1. Beste Herman, hoe leuk om je reactie te lezen! Het doet me veel plezier dat je hebt genoten van deze verborgen parel van Henry van de Velde! Ik ben er zelf enorm door gefascineerd, het is vreemd dat bijna niemand het verhaal ervan kent, ook veel Leuvenaars niet. Heel fijn dat we nu ook een fan in Waasmunster hebben!

   Ann

Altijd fijn om je reactie te lezen: