Welkom

REIS –  ONTDEK –  PROEF – GENIET

Welkom bij wANNderful!

wANNderful is een reis- en fotoblog voor iedereen die houdt van comfortabel reizen en “a room with a view”, van trendy plekjes, architectuur en cultuur. In de wijde wereld, maar vooral in Europa en ook gewoon in België, mijn thuisland. Een combinatie van reizen met een vleugje lifestyle dus.

wANNderful - over-mij valencia_henry_moore

Wekelijks  vind je hier een fotoverslag dat je inspireert om erop uit te trekken, te proeven en te genieten. Of gewoon te dromen en te relaxen via sfeerbeelden en een verhaal.

Ik vind het altijd zalig om nieuwe  en bijzondere plaatsen te ontdekken! Ik schrijf alleen over plekken waar ik zelf ook echt geweest ben en gebruik bijna uitsluitend eigen fotomateriaal. Wil je graag iets hergebruiken of een foto in hoge resolutie ontvangen? Contacteer me dan via de Contactpagina of via het formulier onderaan.

wANNderful is ook te vinden in de overzichtslijst van Nederlandse en Belgische bloggers van bloggersbenelux.com.

wANNderful top-tips van 2022?

Tijdens het afgelopen jaar waren dit de populairste tips:

In 2021 waren de meest gelezen berichten die over de mooiste street art in Leuven,  de lekkerste lunchplekken in Mechelen,  en vooral ook de uitgebreide lijst van meer dan 20 wandelplekken in de buurt van Leuven en 21 zalige Belgische bezienswaardigheden.  Eeuwig populair zijn daarnaast de 5 sympathieke terrassen in de Vlaamse Ardennen.

N.B. Komen er zeker al aan voor 2023 : Malta en de Dolomieten (Italië). Super- nieuwsgierig alvast!

En de naam?

wANNderful is een samentrekking van ANN – wonderful – to wander- to wonder: ik word graag verrast  en vertel jullie met veel plezier over mijn omzwervingen,  mijn fijnste nieuwe ontdekkingen en  belevenissen in deze heerlijke wereld.

Over mezelf nog dit:

 • letterenliefhebber, street art hunter, creatieve duizendpoot en levensgenieter uit het Leuvense
 • gek op citytrips en uitstappen naar bijzondere plekken (maar dat had je al begrepen)
 • met een passie voor fotografie en vormgeving
 • en een soft spot voor schoonheid, cultuur … en lekker eten!

Go Go Go!

Nu is het aan jou. Snuister lekker rond. Geniet mee met mij. Jas aan en reiskoffer onder de arm. Klaar om een aantal heerlijke plekjes in mijn ‘wANNderful’ world te ontdekken!

Tot gauw,

Ann

 

P.S. Samenwerken? Of een  andere vraag?  Mail me gewoon!

 

2 thoughts on “Welkom

 1. Βeste, met verwondering las ik het artikel over de Technische school van Van de Velde – buitengewoon interessant – zodat ik het wou afdrukken… zo boeiend is het.
  Altijd was ik grote fan van Van de Velde, o.a. daarom bezocht ik Weimar en, inderdaad, diens prachtige huis aldaar én andere verwezenlijkingen. Natuurlijk ken ik de bib van UGent omdat ik er studeerde en veel in die bib studeerde/las.
  Ik kende die gevel in de Dietsestraat wel, en dacht wel: tiens, speciale gevel, maar nooit gedacht dat daar zo’n gebouw van Henry achter schuil ging! Een echte verrassing. Ik zocht ernaar omdat ik in het boek (uitgave Pandora, uitgegeven door Sembach en Schulte, zonder datum!) over diens leven en oeuvre op p. 396 zowaar een paginagrote foto zag staan van de ‘Technische school in Leuven’ en ik dacht: verdorie, waar staat dat? Kwaad op mezelf dat ik dit niet in het snuitje had. En zoeken op internet kwam ik bij u terecht. Ik was die bib nooit binnengestapt omdat ik niet zoveel in Leuven kom en de aandacht dan meer naar andere zaken ging… (Ladeuze, Sint-Pieters…). Nochtans liep ik daar in gezelschap van een studiegenoot die me daar nooit opmerkzaam op maakte.
  Met de beste groeten, Herman Bonne (Waasmunster)

  1. Beste Herman, hoe leuk om je reactie te lezen! Het doet me veel plezier dat je hebt genoten van deze verborgen parel van Henry van de Velde! Ik ben er zelf enorm door gefascineerd, omdat bijna niemand het verhaal ervan kent, ook veel Leuvenaars niet. Heel fijn dat we nu ook een fan in Waasmunster hebben!

   Ann

Altijd fijn om je reactie te lezen: