Hotel RoomMate Mario in Madrid

Vandaag een post over RoomMate Mario, een hip hotel in centrum Madrid, vlakbij het Teatro Real en het koninklijk paleis.

hotel Roommate Mario Madrid

RoomMate wat?

RoomMate hotels is een Spaanse keten van designhotels die snel uitbreidt. In Spanje zijn er een twaalftal (waarvan vier in Madrid), maar ook in New York, Miami, Buenos Aires, Mexico City, Firenze, Istanbul en zelfs in Amsterdam rukt RoomMate op.

Het concept

Volgens stichter Enrique (‘Kike’) Sarasola willen hotelgasten in eerste instantie de stad bezoeken waar ze verblijven. Het hotel dient alleen om te slapen, te douchen en te ontbijten. Daarom hebben al zijn hotels twee dingen gemeenschappelijk: 1) een uitstekende ligging 2) bedden, douches en een ontbijt van prima kwaliteit.

Verder zijn de hotels echter allemaal verschillend: ze hebben een eigen naam, een eigen sfeer en een eigen design, aangepast aan de locatie. De naam drukt -marketinggewijs- de individuele ‘persoonlijkheid’ van het hotel uit. De filosofie achter RoomMate is dat Mario, Laura, Oscar, enz. je ‘buddies’ zijn. Sarasola zegt hierover “It invites guests to feel as though they have an ‘in-the-know’ friend in every city who has a comfortable and beautiful place to stay, knowledge of all the best cultural and nightlife events, and a no-frills attitude.”

Dat belooft!

madrid_roommatemario_entr
Het is even zoeken voor we in het rustige straatje de banner van het hotel zien 😉
Hotel Roommate Mario Madrid
Calle de Campomanes nr 4

Ontvangst

Als we RoomMate Mario binnengaan, lijken we in een kruising van een hippe lounge/discotheek/youth hostel terechtgekomen te zijn. Het is even wennen aan de wit/zwart contrasten, maar het informele welkom van het supervlotte, supervriendelijke meisje bij de balie stelt ons direct ‘à l’aise’. Het lijkt of we als backpackers thuiskomen in een hip gedesigned hostel. De receptioniste spreekt bovendien vlot Engels (echt! In Spanje!).  En ze heeft al een stukje van de wereld verkend, ze kent zelfs België. Het inchecken verloopt vlot, persoonlijk en hartelijk, en we krijgen direct een stadsplan met uitleg over de verschillende Madrileense wijken, evenals tips voor stadswandelingen en restaurantjes.

We hebben er onmiddellijk zin in! Maar eerst nog even onze spullen droppen in de kamer.

Hotel Roommate Mario Madrid

Logeren tussen design

Gekleurde bordjes in de gang signaleren in welke vleugel we zijn. Interieurarchitect Tomas Alia tekende voor het design van dit RoomMate hotel. Hij koos voor een sterk grafische vormgeving, dat merk je vanaf het eerste moment. Leuk gedaan!

De kamer is niet heel ruim maar wel voldoende, ze is ook licht en origineel ingericht. De kast zit verborgen achter een spiegelwand, de verlichting op de schrijftafel is van Philippe Starck, de badkamer is strak en modern. Maar we merken ook dat dit een RoomMate van het eerste uur is… Muren en badkamer tonen al heel wat tekens van veelvuldig gebruik.

Hotel Roommate Mario Madrid

Ontbijten

Voor de ontbijtruimte volgen we de groene pijlen.  Opnieuw een origineel interieur met plexiglaspanelen waarin bloemenpatronen uitgelaserd zijn, tegen knalgroene wanden. En aangepaste plexiglazen stoelen die niet alleen mooi zijn, maar bovendien ook nog goed blijken te zitten!

Het ontbijt zelf valt de volgende morgen al even goed in de smaak. Letterlijk. Benieuwd? Kijk even mee…

Onze verwachtingen werden dus helemaal ingelost!

Het lijkt wel een promopraatje, maar ik moet het toegeven: RoomMate Mario is fantastisch gelegen, het heeft een origineel interieur, je slaapt en ontbijt er lekker… Een ideaal vertrekpunt om Madrid te verkennen. Want dat is inderdaad onze hoofdbedoeling.

Goed gezien van Sarasola. 😉

Lees ook:

5 thoughts on “Hotel RoomMate Mario in Madrid

Altijd fijn om je reactie te lezen: