Royaal in Park Plaza Westminster Bridge (Londen )

Mag het eens ietsje meer zijn? Zin om Londen groots en  in stijl te beleven?  Dan is verblijven in Park Plaza Westminster Bridge een optie.

DSC_1619web
de inkomhal
201408_shoreditch-(13).webjpg
de voorgevel

Locatie

Er zijn verschillende Park Plaza hotels in Londen. Maar het hotel vlakbij Westminster Bridge heeft wel een unieke ligging. Vanuit de hotellobby heb je een ongelooflijk prachtig zicht op Big Ben en de Houses of Parliament.  Je logeert bovendien vlakbij the London eye en ook bij Waterloo station (met sinds 9 augustus de pop-up “House of Vans” in de een ongebruikte ondergrondse metrotunnel).  En het hotel is uitstekend gelegen als je “royal” Londen wil bezoeken. Je kan te voet langs Big Ben en Westminster Abbey naar St.-James’s Park gaan. Door het park ben je onmiddellijk bij Buckingham Palace om de changing of the guards te zien.  Je zit ook vlakbij Westminster Pier, waar de boottochten naar de Tower Bridge vertrekken.

201408_shoreditch (158cr1web) DSC_1637.webjpgw201408_shoreditch-(185web)DSC_1652webDSC_1582.webjpg201408_shoreditch-(216web)

Inrichting en facilities

Het hotel is wel een mastodont, met alle mogelijke faciliteiten, zoals zwembad, spa , fitness (onder de grond) en het telt 15 verdiepingen. De meeste kamers hebben binnenzicht, en komen daardoor soms wat claustrofobisch over. Voor Londen zijn ze nochtans ruim bemeten. Maar dat mag ook wel, voor die prijs ;-).

De inrichting is strak , modern en origineel, in warme kleuren. Het personeel is erg vriendelijk, maar spreekt soms minder goed Engels dan de gasten – er werken dan ook veel non-native speakers.  Er  is ook ontzettend veel personeel, dat merk je bij het ontbijt dat feilloos georganiseerd verloopt. Het English breakfast is echt een brunch, met een ruim assortiment aan warme en koude gerechten. Je kan makkelijk een halve dag verder na deze start! Tip: het is voordeliger om dit ontbijt samen met de kamer via een reisagent te boeken, dan om ter plekke ontbijt te betalen dat niet bij  je internetboeking inbegrepen was…

201408_shoreditchweb-(14) DSC_1561web DSC_1616web

Ook  in Brasserie Joël, het Frans restaurant,  is er veel personeel zodat je bijna een persoonlijke tafelober hebt.  De maaltijden mogen er trouwens best wezen!

Conclusie

Centraal gelegen hotel als je de Londense klassiekers wil bezoeken. Knap gebouwd en ingericht, maar ook wat onpersoonlijk door zijn grootte. En de prijs is ook om “u” tegen te zeggen. Maar leuk voor een speciale gelegenheid of een royaal verwenpartijtje van één nacht. 😉

 

Altijd fijn om je reactie te lezen: