Shoreditch for sure (Londen)

Afgelopen weekend bezochten we met ons drietjes de oudste zoon die in Londen woont. Net verhuisd naar zijn derde flat . Of juister: shared flat.  Het was een superleuke ervaring en we leerden weer een ander stukje Londen kennen.

201408_shoreditch-(179web)

Eerste kennismaking Shoreditch

Zoals gewoonlijk kwamen we ogen tekort om alle vreemde , originele, grappige en boeiende indrukken vast te leggen. Maar … er bestaan fotocamera’s.

Wat zagen we zoal op straat? Opvallende haardossen en outfits wat mensen betreft. Leuke vintage en hightech design naast elkaar in oude warehouses. Een massa street art. En verder alle mogelijke architecturale stijlen door elkaar, van superstrak en clean tot charmant verloederd. Eerst volgen hier wat sfeerbeelden, daarna enkele tips voor marktjes die je kan bezoeken als je in Oost-Londen bent.

Streetwise

Leuke marktjes

  • Broadway Market

In Oost-Londen heb je een massa leuke marktjes. Wij fietsten  eerst met de ‘Boris’bikes naar Broadway Market, een boogscheut van onze uitvalsbasis vandaan.  Zeer populaire markt en heerlijke laid-back sfeer . Als de zon schijnt, lijkt het wel alsof je ergens in het zuiden zit. Er zijn massa’s kraampjes waar je alle mogelijke lekkernijen, drankjes maar ook gewoon groenten en fruit kunt kopen. Natuurlijk ontmoet je er straatmuzikanten, en naast de vrolijke kraampjes  en palmen de terrassen van  cafés en restaurants  de straat in.

  • Columbia Road Flower Market

Nog een leuke uitstap is  de bloemenmarkt op Columbia Road. Onderweg wordt het snel duidelijk welke richting je uit moet: je  hoeft slechts het spoor te volgen van mensen die je tegemoet komen , de armen vol met hortensia’s, zonnebloemen en Kentiapalmen . En ook al hadden wij typisch Brits weer, ook in de stromende regen kan je  er over de koppen lopen. De winkeltjes die  Columbia Road afboorden, zijn ook zonder markt een aanrader. Klein, hip, charmant ouderwets met hier en daar ook wat modern of vintage design.

 

  • Spitalfields

Tot slot is er ook nog het goeie ouwe Spitalfields Market. Op enkele jaren tijd is de omgeving er enorm veranderd. De groezelige straten zijn schoongeveegd en opnieuw aangelegd, de vintage klerenmarkt gaat door in een nette hal naast verzorgde winkeltjes van bekende ketens (zoals M.A.C.) .  Bijna niet meer te herkennen. Maar je kan er nog grappige of bijzondere aankopen doen. En dan naar Brick Lane om af te sluiten met een spicy chicken tandoori! 😉

Altijd fijn om je reactie te lezen: