Stijlvol slapen in Stadshotel Van Rossum

Een prettige logeerplek … dat is al de helft van je vakantiegevoel. Voor ons althans. Reuzebenieuwd dus om Stadshotel Van Rossum in Woerden te leren kennen tijdens ons uitje naar de streek rond Utrecht, op uitnodiging van Visit Utrecht Region. Het boetiekhotel is gesitueerd in een historisch pand, een voormalig militair wapenarsenaal. Maar binnen is het anno 2022 een en al gezelligheid. Niets oorlogszuchtigs meer te bespeuren. Meer nog: Stadshotel Van Rossum is een verborgen parel. Goed om te onthouden voor als je in de buurt van Utrecht een comfortabel en luxueus verblijf zoekt.  Waarom? Uit de losse pols geef ik je hier 5 redenen. En foto’s, zodat je een idee krijgt. Want het is stijlvol slapen in Stadshotel Van Rossum.

Geweldige ligging

Stadshotel Van Rossum ligt knal in het hart van de middeleeuwse vestingstad Woerden. Vlakbij de kaasbel, het marktplein en de oude kazerne. In een mum van tijd sta je in de shoppingstraten, ben je bij het Stadsmuseum, het oude kasteel,  observeer je aan de Singel de zwanen of savoureer je het verschil tussen jonge, belegen of oude kaas in het kaaspakhuis aan de Emmakade. Je wagen parkeer je in de parkeergarage Castellum aan de overkant van de straat (reken toch zo’n 20 euro  per dag) of je komt gewoon per trein, want het station ligt op wandelafstand.

In de buurt van Woerden vind je ook fantastische fiets- en wandelroutes  die je laten kennismaken met het Groene Hart van Holland. Ideaal om het hoofd leeg maken in het vlakke landschap van molens, boerderijen en kanalen. Stadshotel Van Rossum is daarnaast ook een goeie uitvalsbasis als je Utrecht wil bezoeken: in een kwartier trein je van Woerden naar Utrecht. Zonder parkeerzorgen.

Historisch erfgoed versus stijlvol boetiekhotel

Vanaf de buitenkant gezien, wisten we niet goed wat te verwachten van dit hotel: het robuuste historische pand (een wapenarsenaal uit 1762) is helemaal gerenoveerd en geeft nog niet veel prijs. De grappige en originele entrée met de reiskoffers tegen de muur, de bos bloemen en de schaal snoepjes bij de receptie veroveren al direct ons hart.  Wat een sfeervol en verwelkomend interieur!

En leuk detail: achteraf hoor ik dat alle voor de koffermuur gebruikte koffers van de eigenaars zelf komen.

Binnen is het oude wapenarsenaal totaal gerenoveerd en opengewerkt zodat je een gevoel van ruimte krijgt. Zelfs de keuken is helemaal open, je kijkt de koks letterlijk op de vingers terwijl ze aan de slag zijn tijdens het ontbijt of diner voor het restaurant. Een vide met prachtige luchters verbindt de twee verdiepingen met het gelijkvloers en dat zorgt voor overvloedig licht onder de eeuwenoude eiken balken.  Ik spot al onmiddellijk enkele gezellige zithoekjes met boeken, chesterfields, hanglampjes.  De warme kleuren en natuurlijke materialen doen huiselijk aan. Ik moet me beheersen om niet mijn schoenen uit te trekken en languit in een zetel neer te ploffen.  Absoluut een stijlvolle en warme  plek hier. Dit voelt als thuiskomen!

Onderweg naar onze kamer ontdekken we een foto van het wapenarsenaal zoals het in de 18de eeuw eruit zag. Soldaten incluis.

Ruime en comfortabele kamers

Goede bedden zijn essentieel in een hotel, en op dat vlak worden we hier in het Stadshotel ook verwend. Met luxe-matrassen waarop we heerlijk wegdromen! Onze suite, in warm terracotta geschilderd,  is ruim, gezellig en comfortabel. En vooral ook: rustig. De badkamer met inloopdouche is luxueus uitgevoerd in donkere tinten en heeft een originele hangdeur. Koffie en thee, wifi, televisie, alle modern comfort is er.

Door een klein dakraam zien we uit over het plein. ’s Ochtends ontdekken we  dat we vanuit onze kamer in de verte de wieken van  windmolen De Windhond  kunnen zien draaien.  Dat maakt het plaatje helemaal af natuurlijk.


Culinair genieten

Ook belangrijk: de inwendige mens verzorgen :)… Het ontbijt in het Stadshotel is overvloedig en rijkelijk. Met prima streekproducten – en voor de Bourgondiërs zelfs cava. Voor ons zijn het vers fruitsap, de muntthee en cappuccino al een feest.  En we genieten van de huisgerookte zalm, de omelet, fruitsla en heerlijke artisanale rodevruchtenconfituur.  Ik werp nog een blik op de rookkasten voor vis en vlees en ontdek dat het restaurant zelfs zijn eigen boerenkaas heeft. De dag kan niet meer stuk.

Tussenin een drankje aan de bar of op het ruime terras is altijd mogelijk en voor een smakelijk diner hoef je evenmin ver te lopen: daar zorgen ze in het restaurant Van Rossum wel voor.

Op het rek boven de bar wachten de kaasbollen van het huis te wachten op hongerige gasten.

Persoonlijke service en aandacht voor detail

Een goeie ligging, een gezellig interieur, comfortabele kamers… dat betekent allemaal niets als de service niet  ‘on point’ is. Bij Van Rossum merkten we dat er heel veel aandacht is voor persoonlijke service.  Die was wat zoek bij onze aankomst (vroeger dan verwacht, tijdens de drukke middagshift). Maar even later maakte medewerker Tom dat helemaal goed toen hij ons persoonlijk naar onze kamer begeleidde. Hij kwam daarna  nog checken of alles naar wens was en we mochten hem elk moment bellen.

De volgende dagen komen we al tijdens het naar beneden wandelen voor het ontbijt te weten wie onze gastheer/vrouw zal zijn.  Dat gebeurt heel natuurlijk en informeel, via het bord in de traphal. Daar worden we blij van de vrolijke en vlotte berichtjes in wit krijt.  Alsof je een kattenbelletje van een vriend leest. Of het prikbord thuis in de keuken.

Want dat is de totaalindruk die we hier krijgen: Stadshotel Van Rossum is erg mooi en stijlvol maar vooral: je wordt er gastvrij onthaald op een ongedwongen, persoonlijke manier. Een unieke slaapplek om te onthouden!

Praktische info:

Van Rossum Café, Restaurant, Stadshotel Meulmansweg 33m 3441 AT Woerden (Nederland) – +31 0348 706500  of check de website van het hotel.

warm en persoonlijk welkom

Ook leuk om te lezen:

5 thoughts on “Stijlvol slapen in Stadshotel Van Rossum

Altijd fijn om je reactie te lezen: