Meest gelezen in 2016

Kerstmis is voorbij, een nieuw jaar is in aantocht… Het moment waarop je terugblikt en vooruitkijkt. Tijd voor mij om in de blogosfeer even een stand van zaken op te maken.

Wat bracht 2016?

In elk geval een fantastisch jaar, met blik- en horizonverruimende uitstapjes en reizen. In ’the real world’ én virtueel.  Met een massa on line bezoekjes bij lieve en boeiende collega’s zoals annaberg, annelyse, bubbliciouslyme, darlingdoormat, falderie, kristien, lucy, matroosBeek, restlessjo, en zovele andere… Ieder met zijn/haar eigen stem.

Met een groeiende groep lezers. Jullie dus ;). Ook benieuwd naar welke wANNderful-verhalen jullie het leukst vonden? Hieronder vind je – terugblikgewijs –  twee lijstjes. Van de populairste reis- en/of ontdekkingstips. Ben je het ermee eens? Herinner je je de beelden of de verhalen nog? Checken maar. Voor mij is het altijd biezonder leuk en verrassend om terug te blikken! The Best of 2016 dus.

LIJSTJE 1: de meest bekeken berichten

LIJSTJE 2:  de meest gewaardeerde berichten (op basis van likes)

Hier waren er een aantal ‘ex-aequo’s’ :). Zo scoorden Borough Market en Een PLEK om te blijven even goed, en dat gold ook voor Zicht op Londen, Livraria Lello, Villa Serralves en Chillen in Trapani.  Hier komt de top 5/top 7 :):

De toekomst

Als ik door de beelden en verhalen van het afgelopen jaar surf, is het heerlijk nagenieten.En beginnen de nieuwe plannen al op te borrelen. Want jullie weten dat onze oudste zoon van Londen naar de States is verhuisd. En vrienden en kennissen hebben start- en pop-up plannen. In Leuven. In Antwerpen. In Brussel. Aan zee. En er is nog zoveel te ontdekken. Te lezen. Te fotograferen. En te vertellen.

Ik in mijn taal, jij in jouw taal. Ieder in zijn eigen taal – blogger of geen blogger. Want niemand kan de verhalen vertellen die jij vertelt. Omdat niemand de wereld ziet zoals jij hem ziet.

Dus voor 2017… dat de weg warm en uitnodigend mag zijn. Dat je met lichte én zekere tred mag vertrekken. Dat de tocht ongelooflijk wonderlijk moge zijn. Voor jou en je geliefden. En dat hij vele onvergetelijke verhalen mag opleveren.

Van harte

wANNderful

261279215853402477_lnkoetxo_c

0 thoughts on “Meest gelezen in 2016

  1. Fijne blogpost. Ik blijf lezen en kijken naar al die vormen en kleuren, ook al zal ik de meeste plekken nooit bezoeken. Reizen in je hoofd kan ook ver-reikend en verrijkend zijn. Een Wannderful jaar !

  2. Omdat je me op de mooiste plaatsen bracht met zoveel licht- en kleuraccenten, omdat je zo verrekte veel tijd steekt in je onderhoudende teksten, voor dit alles dank ik jou! Mijn allerbeste wensen en stuur jouw 2017 maar op me af!

  3. Portugal bleef me het meeste bij en sprak me geweldig aan. Maar evenzeer de vele andere mooie plekken die je bezocht. Altijd boeiend! Blijven reizen. Ik reis graag mee met jou via jouw blog. En wie weet geraak ik zelf op een van je plekjes… Beste wensen voor een gezond en reislustig nieuw jaar! ???

  4. Ik kijk al halsreikend uit naar de verslagen en prachtige foto’s die je in 2017 van kleine uitstapjes en grotere reizen zult maken. Telkens ontdek ik nieuwe dingen, dus: doe zo verder! Mijn beste wensen voor een gezond en reislustig 2017 🙂 !

    1. O superfijn, Marleen! Dankjewel voor de leuke reactie. Ook voor jou en je gezin een prachtig jaar – met vele leuke uitstappen en reisjes natuurlijk! Tot blogs ?!

  5. There are always new discoveries to make. I hope you have a joyful year discovering them in 2017. The plans sound good. Wishing you health and happiness, and thanks for the link. 🙂

Altijd fijn om je reactie te lezen: