Tip voor een trip: kunstenfestival Watou 2016

Je est un autre “

Dit citaat van Arthur Rimbaud trof ons direct als een mokerslag toen we de eerste locatie van het Kunstenfestival in Watou bezochten. Enkele jaren geleden verloren we een vriend door zelfdoding. Hij koos deze woorden voor zijn rouwbrief.

De beelden en teksten die in dit huis bij het dorpsplein waren samengebracht, grepen ons vanzelfsprekend meer aan dan ze normaal gedaan zouden hebben.

Maar ook los daarvan, vond ik deze 36ste (en misschien laatste) uitgave van het Kunstenfestival erg beklijvend. Misschien heeft het thema ‘de kracht van mededogen’ hier wel mee te maken. We lazen biezonder mooie gedichten en ervaarden indringende verwijzingen naar een prangende actualiteit.

Ik zal geen opsomming geven van kunstenaars, kunstwerken en dichters. Snuister gewoon even rond tussen deze sfeerbeelden. Watou kan je immers niet in woorden vangen. Je moet het beleven. Het dorpje ligt aan het einde van de wereld. In een niemandsland van oorlogsgraven en eindeloos golvende stille heuvels. Het is er één en al rust. En poëzie.

watou_2016106
Paul de Vree

 

watou_2016-(20)
de Douvie hoeve, met een geweldige selectie aan woord en beeld

watou_2016-(43)

watou_verhelst_erwaseenshetwater
het eindeloos mooie gedicht van Peter Verhelst na het aanspoelen van Aylan

watou_2016-(98)

watou_2016107

watou_2016-(99)

watou_2016111

watou_2016- (2) kunstenfestival
Hugo Claus op het dorpsplein. Zag hij dat het goed was?

Aan het eind van de wereld ligt een dorp. Op de ‘schreve’. Met wel 7 artisanale brouwerijen. En één fantastisch Kunstenfestival. Niet te missen.

Geniet ervan!

Ook leuk om lezen:

Watou kunstenfestival 2014

Uit-tip: tijd voor museum Voorlinden in Wassenaar

Wat maakt het Kröller-Müller Museum zo bijzonder ?

0 thoughts on “Tip voor een trip: kunstenfestival Watou 2016

Altijd fijn om je reactie te lezen: