Coffeelabs, verborgen troostvoedselplek (Antwerpen)

Af en toe trek ik naar Antwerpen. Naar een expo. Naar het theater. Naar collega’s. Of gewoon om te shoppen. Met mijn petekind. En daar hoort dan ook een kleine lunch bij. Bij Coffeelabs bij voorbeeld. Want Coffeelabs is er niet alleen voor de caffeïne-freaks. Ze noemen zichzelf een ’troostvoedselrestaurant’. Dat ‘restaurant’ is misschien wat te hoog gegrepen. Maar laat die comfortfood maar komen!

Locatie

In Vlaanderen heb je drie Coffeelabs, één in Brussel en twee in Antwerpen, nl. op de Mechelsesteenweg en in de Lange-Klarenstraat.  De laatste verborgen in een anonieme zijstraat van de drukke Meir. Het is een weldaad om vlakbij de commercieelste shoppingstraat van Antwerpen een hippe rustplek te ontdekken. Weg heisa en billboardreclame!

Op de gelijkvloerse verdieping van een kantoorgebouw voor creatieve ondernemers, Idealabs, ontdek je deze koffie- en lunchbar. Op de stoep staan de zitjes met kussens uitnodigend klaar. Voor als de zon er is.

In de zomer wordt er op de tweede verdieping een reusachtig dakterras geopend (Coffeelabs the next level). Ik kijk er al naar uit !

Coffeelabs Antwerpen
Coffeelabs:gelijkvloerse verdieping van een kantoorgebouw

Interieur en sfeer

Het ziet er allemaal heel relaxed uit. Een onafgewerkt zwartgeverfd plafond, industriële stijl. Een kleurrijke mix van meubilair om op verschillende manieren te chillen. Of net te werken, zoals aan de lange tafel vooraan. Kussens op lage paletten om languit en gezellig bij te praten. En achterin ronde of vierkante tafeltjes om van je koffie, thee of smoothie te slurpen.

De ruimte is erg groot en diep. En wel wat donker. Maar de open centrale keuken en de originele muurdecoratie – met een plantenwand achteraan – maken veel goed. En het is zoeken naar een vrij tafeltje.

Co-workers, studenten, shoppers, bloggers en creatievelingen ontmoeten elkaar hier bij de koffiebar.

Coffeelabs Antwerpen
centrale toog in een ruimte met uiteenlopende hoekjes
Coffeelabs Antwerpen
Ontspannen chillen
Coffeelabs Antwerpen
Een patio zorgt voor licht in de ruimte achteraan
Coffeelabs Antwerpen
Een halve muur ‘urban jungle’ vrolijkt de ruimte op.

 

Coffeelabs Antwerpen
Coffeelabs Antwerpen

Gezonde (?) comfortfood

Wat kan je krijgen bij Coffeelabs? Check het bord voor de uitgebreide thee- en koffiespecialiteiten! Naast supergoeie koffie zijn er dus ook zelfgemaakte icetea’s, chocolademelk en smoothies. En verder geniet je er van heerlijk gezonde toasts, muesli, originele quiches en soep. Of van het huisbereide gebak: cheesecake, brownies, wortelcake…

Zoetebekjes, wacht niet tot het einde van de namiddag, want dan is de toog helemaal leeg… geen kruimeltje gebak meer over.

Coffeelabs Antwerpen
keuken en koffiebar centraal
Coffeelabs Antwerpen
Het tafelwekkertje geeft aan wanneer onze warme hapjes klaar zijn om afgehaald te worden aan de toog.
Coffeelabs Antwerpen
Heerlijke quiche van zoete aardappel en andijvie. Het is eens wat anders.
Coffeelabs Antwerpen
Self-service systeem: je haalt zelf je bord en ruimt je tafel ook weer af.

 

Coffeelabs Antwerpen
Superlekkere cheesecake! De worteltaart hebben we elders al beter gegeten. Maar perfectie bestaat niet.
Coffeelabs Antwerpen
Heerlijke cappucino!

Tot slot

Coffeelabs is beslist een adresje om uit te proberen. (En dit is – jammer genoeg 🙂 – geen gesponsord bericht.) Ze serveren een eenvoudige, lekkere bistrokeuken en  de drankenkaart is heel uitgebreid, met een aantal originele huisgemaakte specialiteiten.  Daarbovenop is het een leuke, hippe plek om even uit te puffen.

Een fijne sfeer wordt ook  mee gemaakt door de juiste mensen achter de toog. Benieuwd naar het team? Hier zijn ze. Na wat aandringen. De mensen achter Coffeelabs in de Lange-Klarenstraat.

Dankjewel! En zet mijn cappucino al maar klaar!

Coffeelabs Antwerpen
de sympathieke ploeg van Coffeelabs

 

0 thoughts on “Coffeelabs, verborgen troostvoedselplek (Antwerpen)

    1. Graag gedaan Sylvia! Het is inderdaad een beetje een ‘hidden place’. Maar ondertussen zijn er al heel wat ‘insiders’ :). Als jij nog een leuke tip voor mij hebt …! 😉

Altijd fijn om je reactie te lezen: