Verwenadresje: hotel de Sterrenberg in Otterlo

Eerste dag vakantie. Net gestopt met werken. En dan direct op reis vertrekken. Met de auto. De grens met Nederland over. En prompt 2 uur file. Ken je het gevoel? Wat een weldaad is het dan om gastvrij en met veel oog voor detail ontvangen te worden! Wij geNOten ervan. Lees hier het verhaal van onze kennismaking met verwenadresje hotel de Sterrenberg in Otterlo.

Warm welkom

Niet dat ik er tevoren al van gehoord had. Maar we wilden al heel lang naar de Veluwe gaan. En ik kreeg deze verblijftip van het Nederlands Bureau voor Toerisme. Dus heel benieuwd op weg naar Otterlo. Een klein dorpje aan de rand van het prachtige natuurgebied de Hoge Veluwe. Na onze uitgebreide kennismaking met de wegenwerken rond Arnhem, kwamen we er bek-af aan.

Het hotel bleek vlakbij de ingang van het natuurpark te liggen. Dat viel al ontzettend mee. En er was gratis parkeerplaats voor de deur. Tweede meevaller. De buitenkant van het hotel imponeerde me niet direct, maar het grote terras zag ik direct zitten. Ook al dreven er behoorlijk wat wolken over.

Maar hoe hartelijk werden we ontvangen! De dame aan de balie werkte in een zucht de administratie af. Tegelijkertijd reserveerde ze op onze vraag een diner met verrassingsmenu in het restaurant Cèpes. Maakte ons wegwijs naar de ontbijtruimte, de bibliotheek, de wellnessruimte en het binnenzwembad. En installeerde ons in de lounge mèt een origineel welkomstsoepje. Wat een veelbelovende start!

hotel sterrenberg otterlo
attent en origineel, dit welkomstsoepje
moeflon-alert 🙂
hotel de sterrenberg
Hier wil ik wel verpozen

Trendy interieur, gezellige sfeer

Al een stuk meer ontspannen liet ik mijn ogen binnen ronddwalen: een ruime,gezellige lobby. Die overging in het restaurant en de ontbijtruimte. Ik spotte veel hout en staal, warme kleuren, gezellige zithoekjes, een stapel kranten en tijdschriften… Huiskamersfeer. Uit de boekjes dan. De vergelijking met onze eigen huiskamer gaat niet helemaal op :)… Maar op deze plek wil ik wel elke dag mijn sudoku’s en kruiswoordraadsels invullen.

Het familiehotel bestaat al 30 jaar, maar drie jaar geleden is het verbouwd én gerenoveerd. En dat zie je. Een nieuwe uitbouw en een complete make-over. Heel gezellig en toch strak en modern. Met leuke knipoogjes naar de omgeving : de herten, de moeflons, de natuur. Prachtig. Alleen al het interieur bezorgde me een gelukzalig gevoel. Echt!

De Sterrenberg Otterlo

verwenadresje hotel de sterrenberg

verwenadresje hotel de sterrenberg

Comfortabele kamers

Na het welkomstdrankje trokken we naar de kamer. Want ik wilde me omkleden om nog voor het diner van het binnenzwembad te genieten. Onderweg ontdekten we  de gezellige  bibliotheek op de eerste verdieping. Bijna blijven hangen natuurlijk. En al helemaal toen er ook nog glazen bokalen met zoetigheden bleken te staan…

Het interieur van de kamer was helemaal in dezelfde stijl als de rest van het hotel: strak, modern, comfortabel en gezellig. Designlampen en een leren zetel. Koffie en thee. Badjassen en badslippers. En een balkonnetje! Achter de bomen zag ik het dorpskerkhof liggen. Vredig.

Alles ademde rust. En luxe.

de sterrenberg

Maar ik schoot in mijn badpak, badjas en slippers. Via de lift naar het zwembad op -1. Om daar een paar baantjes te trekken. Terwijl de echtgenoot op zijn manier aan wellness deed. In een ligstoel naast het zwembad.

Verrassingsmenu in restaurant Cèpes

We waren te moe om nog een eetplekje in de buurt te zoeken. En het restaurant van het hotel bleek een walhalla te zijn voor lekkerbekken. In die mate zelfs dat het een eigen naam heeft, los van het hotel : restaurant Cèpes. Die verwijst naar de voorliefde van de kok voor de paddenstoelsoort eekhoorntjesbrood. Heel wat zakenlui komen hier dineren. We besloten dus om ons ook op gastronomisch vlak te laten verwennen. En boekten onmiddellijk een tafeltje bij aankomst. We kozen voor het verrassingsmenu. Niet goedkoop, maar wel super-kwaliteit voor je geld. Heel verfijnde gerechten, originele combinaties met verrassende texturen… De moeite. Ik toon enkele proevertjes:

Al een originele amuse om mee te beginnen
Streekproducten proeven: Veluwse schuimwijn
krokante en smeuiige schilderijtjes op het bord

Luxe-ontbijt

Na een deugddoende nacht schoven we aan voor het ontbijt. En ja: ook nu weer was het ‘af’. Van hartig tot zoet, van warm tot koud,.. Heel uitgebreid en smakelijk. Voor wie wilde, waren er zelfs bubbels!

Dit hotel is  een goedbewaard geheim. Je betaalt voor de luxe, maar als je een beetje uitkijkt, kan je op boekingswebsites een mooie korting krijgen. En het is zijn prijs dubbel-en-dik waard. Een verwenplek om te onthouden!

Want in de buurt is er genoeg te zien en te beleven. Na een nacht in De Sterrenberg ben je helemaal klaar voor een stevige fietstocht in het Park de Hoge Veluwe, een rondleiding in het excentrieke Sint-Hubertus Jachthuis,… Of om het unieke Kröller-Müllermuseum onveilig te maken.

Living the good life:)!

Nieuwsgierig naar meer? Lees ook:

verwenadresje hotel de sterrenberg

hotel de sterrenberg
Bubbels bij het ontbijt?

Hotel de Sterrenberg Houtkampweg 1  6731 AV Otterlo (Veluwe)

20 thoughts on “Verwenadresje: hotel de Sterrenberg in Otterlo

 1. Superleuk! Wij hebben voor ons weekend weg in juni dit hotel overwogen, maar hebben toch gekozen voor een ander tof hotel. Maar bij de Sterrenberg kom ik nog graag eens!

 2. Leuk om te lezen wat je er van vond. Wij wonen ongeveer 8 km. van de Hoge Veluwe af en vinden het fantastisch maar ja we zijn natuurlijk bevooroordeeld.
  Het hotel slapen we daarom niet maar dineren kan er ook heel goed en ze zijn altijd enorm gastvrij en vriendelijk.

  1. O hoe zalig! Ik vind het een erg mooie streek. En ja: super-lekker in De Sterrenberg én dan nog eens een hartelijke ontvangst. Dat blijft bij!

 3. sorry, het was niet de bedoeling om de reactie tweemaal te posten, maar ik kreeg de eerste niet te zien, vandaar dat ik nogmaals postte.

  1. Geen probleem – ik kan ze eventueel weghalen. Om spam te voorkomen, moet ik eerst de reacties goedkeuren voordat ze gepubliceerd worden. Dat duurt soms even. 🙂

 4. De voorbije dagen ook het Nat. Park de hoge Veluwe bezocht. Het landschap vonden we prachtig (eens geograaf, altijd geograaf) maar het bezoekerscentrum viel ons wat tegen. We hadden wat meer geologische info verwacht over de rol van de ijstijden en dergelijke, misschien beroepsmisvorming? Ook Zutphen en Doesburg bezocht, twee hanzesteden die meer dan een bezoekje waard zijn.

  1. Zelfs zonder geograaf te zijn, was ik zooo onder de indruk van het landschap op de Hoge Veluwe :-)! Wij hadden geen tijd voor het bezoekerscentrum, omdat ik zeker Kröller-Müller én ook nog het Jachthuis wou doen. Bleek dan wel dat we de tickets voor het Jachthuis daar moesten gaan kopen. Had al een beetje spijt, maar heb dus niets gemist. Zutphen en Doesburg ga ik onthouden. Dankjewel voor de leuke tip!

Altijd fijn om je reactie te lezen: