Verwenbrunch in restaurant Taste, Leuven

Leuven, Naamsestraat 62. De bloemengevel maakt me nieuwsgierig. Om te exploreren. En te proeven. Van gastronomisch restaurant Taste. Nieuw in Leuven sinds 10 maart 2017. Chef Bart Tastenhoye en zijn vrouw Dorotée Hoste zijn aan zet!

Taste Leuven

Tijd voor een kennismaking dus. Een moeder-en-zoon-verrassing: een brunchafspraak voor een fijnproevende vader-levensgenieter.

Taste Leuven

Interieur en ontvangst

Als we binnenkomen, worden we direct hartelijk verwelkomd door Dorotée. Niks formele plechtigdoenerij. De sfeer is ongedwongen, er kan zelfs een snelle foto van af, samen met de chef.

Taste Leuven

Voor het tweekamerrestaurant vol loopt, heb ik nog even de tijd om wat plaatjes te schieten. Goudkleur en bling-bling wisselen in het interieur af met ruwe materialen en natuurlijke elementen. Speciale combinaties, maar er hangt wel een gezellige sfeer.

Taste Leuven

Ook op tafel krijg je die combinatie van stijlen.

Op het menu

We starten onze brunch feestelijk met een aperitief, water, versgeperst sinaas- en pompelmoessap. En koffie natuurlijk.

Opvallend is de persoonlijke service en het contact dat we met gastvrouw, chef en sommelier hebben. De stijl is losjes. De chef komt zelf aan elke tafel vertellen wat de brunch precies inhoudt. Gelukkig maar. Want een brunch van 7 gangen, daar ben je beter op voorbereid! Wij beginnen al direct onze eetlust te doseren. Want we eindigen met chocoladetaart…!

Nieuwsgierig naar wat we zoal op tafel kregen? Check de foto’s hieronder!

Deze slideshow vereist JavaScript.

Onze ervaring

Zoals je zag, was de brunch erg uitgebreid en lekker. Van alles was er meer dan voldoende. En het smaakte! Maar het etentje was best wel prijzig. Niet om zomaar elke maand te doen!

De gerechten waren stijlvol en werden feestelijk opgediend.  We zagen een combinatie van duurdere gastronomische creaties en meer gewone, alledaagse schotels zoals de ham en kaas bij de start of de leuke kommetjes om te delen bij het dessert. Chocomousse, fruitsla, yoghurt, zelfs rijstpap met gouden lepeltjes. Een zondagmiddag met de familie.

Originaliteit was er ook door de wijnkeuze van sommelier Seppe Van Beuren. We nipten maar een klein beetje van elk glas. Per slot van rekening was dit ons  -uitgesteld- ontbijt ! 🙂

En er was een kleine attentie voor de aanwezige vaders. Een miniflesje huisparfum dat voor Taste ontwikkeld werd.  Een zinnenstrelend cadeautje.

Maar het meest opvallend was de ontspannen sfeer en de gemoedelijkheid in Taste. Chef Bart komt meermaals langs bij alle tafels om wat uitleg te geven. Presenteert de taart en snijdt ze tussen de gasten aan. Dorotée gaat op een ongedwongen manier met iedereen om. Een kindje dat uitglijdt en valt, krijgt ijs tegen de zwelling. In één moeite door.

Alsof we op familiebezoek zijn.

Op een feestelijke zondag in de zomer.

In de huiskamer van Taste.

Taste Leuven

 

11 thoughts on “Verwenbrunch in restaurant Taste, Leuven

      1. Veel sfeer. Elke week zo’n boeket op tafel … njam. Groetjes terug en fijne werkweek.

Altijd fijn om je reactie te lezen: