Vijf niet te missen belevenissen in Florida

The Sunshine State! Na onze familiereünie in Philly vorig jaar, verkennen we nu het zuidelijkste puntje van de States.  En ik laat jullie vandaag weten wat je ab-so-luut op je lijstje moet zetten als je naar Florida gaat. Noteer deze vijf niet te missen belevenissen al in vette letters op je bucketlist:

1) alligators spotten nabij Shark Valley (Noordelijke Everglades)

Shark Valley ligt middenin de Noordelijke Everglades. Een gigantisch natuurgebied in het zuidwesten van Florida. Unesco-werelderfgoed ondertussen.

Neem de Tamiami Trail vanaf het westen (bij Everglades City) richting Big Cypress Gallery. Kies de ‘loop’ van 24 mijl voor Shark Valley (=Loop Road Big Cypress National Preserve). Een onverharde stoffige weg, en je auto ziet er niet uit na de rit, maar in ruil daarvoor zie je alligators loeren in het struikgewas, reuzeschildpadden de weg oversteken, ooievaars en adelaars opvliegen,…Prachtig! En allemaal gratis.

Reken erop dat je makkelijk 2 uur doet over deze 36 km, want in dit natuurreservaat rijd je aan een heel ander tempo. En om de haverklap spring je uit de auto om foto’s te nemen voor je blog natuurlijk !

Florida Shark Valley
zonnebadje nemen

2) fietsen langs de paradijselijke stranden van Sanibel Island (Gulf Coast, zuid-west Florida)

Dit geweldige natuureiland aan de westkust is één en al rust.  Goed om even op adem te komen. En heerlijk om te fietsen, aangezien er bijna geen wegen zijn.  Dieren en voetgangers hebben overal voorrang.  Ideaal om schelpen te rapen. En te fietsen. Check zeker Lighthouse Beach !

3) met de airboat de mangroves van de Ten Thousand Islands verkennen (Everglade City, Gulf Coast)

Florida mangrove

Zo geheimzinnig, die afwisseling van donkere tunnels en open meertjes tussen de ‘walking trees’ zoals de indianen de mangrove noemen. Zalig om er met de airboat tussendoor te varen. En zo blij dat ik niet in mijn eentje de weg moet zoeken in dit ongelooflijke doolhof!

4) langs de Overseas Highway naar Key West rijden

200 km lang is de weg van Key Largo naar Key West. Maar wat een uitzicht! Hoe verder je naar het zuiden rijdt, hoe prachtiger appelblauwzeegroen het water wordt. Laad de batterij van je fototoestel al maar op!

5) een raketlancering meemaken nabij Cape Canaveral

Blijf weg van de pretparktoestanden van het JFK Space Center op het moment van een lancering! Het is er keidruk, je moet er voor alles uren aanschuiven, en de rondleidingen op de lanceerplatformen (het interessantste deel van het bezoek) gaan niet door.

Maar hoe spannend is het om te wachten tot het moment suprême als er een lancering doorgaat. Tot het laatste moment blijft het onzeker of de weersomstandigheden optimaal zijn. Tot de raket als een vurige bal uiteindelijk zichtbaar wordt. En schijnbaar een eeuwigheid daarna bevestigt het donderend geraas dat er weer een satelliet onderweg is naar de ruimte!

NB.Meer tips voor Florida?

JFK space center Cape Canaveral

Warme groeten van jullie reporter ter plaatse !

0 thoughts on “Vijf niet te missen belevenissen in Florida

  1. Wat een gave ervaringen! Ik zou eerlijk gezegd echt niet weten of ik het zou aandurven om die alligators te spotten hoor!

    1. Gelukkig zijn er boardwalks in hout over de moerassige stroken in sommige natuurparken. Maar toen we nabij Shark Valley langs de kant van de weg enkele alligators vlakbij zagen in onze richting bewegen, was ik toch blij dat we snel in de auto konden springen. Zij kunnen erg snel lopen en zwemmen, dus het blijft idd wel spannend :)!

  2. Wat een leuk overzicht! Ik ben nog nooit ininForida geweest, maar het lijkt me een leuke bestemming. Vooral die overseas highway lijkt me heel gaaf!

  3. Wat een leuk overzicht! Ik ben nog nooit in Florida geweest, maar het lijkt me heel tof. Met name die overseas highway klinkt geweldig!

  4. Wat een mooie lijst. Ik was vijftien geleden in Florida, maar heb alleen twee pretparken gezien voordat we op een cruise stapten. Ik wil graag een keer terug om mee van Florida te zien.

    1. Hey dankjewel Matroos! Als ik terug thuis ben en de vele nieuwe indrukken wat geordend zijn, komt er beslist een vervolg ?! We hebben zo veel fijne plekken ontdekt!

Altijd fijn om je reactie te lezen: