Xmasshopping in Londen

Decemberuitnodiging voor ‘Cats’ in Londen? Must do! Dus: Eurostar boeken, ponden afhalen en met een shoppinglijstje in de hand de trein op. Op het programma: twee dagen Londen met musicalavondje, christmasshopping, en 2 tentoonstellingen  (in Tate Britain en bij Marianne Goodman Gallery) als bonus  erbovenop.

Van Saint Pancras naar Shoreditch

Nadat mijn spulletjes gedropt zijn bij zoonlief in Shoreditch, ‘streetwise’ naar Liverpool station.

Ondertussen doe ik uitgebreid aan windowshopping.  En verken en bewonder ik volop de spulletjes in de hippe winkeltjes van Calvert Avenue, Boundary Street, Redchurch Street. Vaak zeer leuk, maar de prijzen zijn allerminst ‘alternatief’. Deze jonge ontwerpers en artiesten kennen de waarde van het pond ;). Tegenover Luna & Curious spot ik nog deze vrolijke etalage.

windowshopping in Calvert Av. , Shoreditch
windowshopping in Calvert Av. , Shoreditch

Via the City naar Oxford Street

Daarna verder naar the City, waar je zelfs tussen het overdonderende moderne geweld nabij Bishopsgate al de kerstsfeer kan opsnuiven. Bij de bistro’s in de buurt van Liverpool station staan kantoormensen op straat te genieten van hun ‘afterwork drink’. Opvallende gewoonte toch in Londen. Al zie je het bij ons in Brussel en Antwerpen ook wel. Vooral op vrijdagavond.

Verder met de underground naar het hardcore shoppingcentrum van Londen: Oxford Street.

Oxford street
Oxford street

Op de vierde verdieping van  Selfridges is het aanschuiven voor een gepersonaliseerde reuze-Nutellapot voor vrienden of familie. Ik twijfel even, maar de lange wachttijden, de massa mensen,de overdaad aan blingbling en bedwelmende parfums jagen me naar buiten. Topshop, Zara, Primark en consoorten laat ik links liggen.

Ten noorden van Oxford Street

Ik sla af richting Marylbone en in Wigmore street geniet ik van de sobere designobjecten en kleding van Margareth Howell. Ook MaryleboneHighstreet valt best te pruimen ; ).

london_christmasshoppingmhowellweb-(28)

Ten zuiden van Oxford Street

Daarna volg ik de betovering van de feestverlichting terug richting Oxford Street en zuidwaarts. Gelukkig heb ik mijn gemakkelijke schoenen aan! Ik trek verder naar South Molton Street, Bond Street, Burlington Arcade en ik verlekker me aan de etalages van Fortnum&Mason’s.  Nog gaat het verder, langs de reusachtige conceptstores van Regent Street naar Warwick Street.

Vlakbij vind ik de kleine galerij van Marianne Goodman, met recente werken van Gerhard Richter.

In Kingly street ontdek ik het gezellige binnenhofje Kingly Court. Fijn om even iets te drinken en op adem te komen!

restaurantjes verscholen bij Kingsly court
restaurantjes verscholen bij Kingly court

We duiken Soho in voor een lekkere hap bij Yo Sushi en dan zijn we volledig klaar voor de musical Cats in het oude Palladium Theatre. Compleet met rood fluweel en toneelkijkers.

Museumpje meepikken en icoon Liberty’s

De volgende dag is het – echt waar!- nog steeds droog. Alvorens ik de reusachtige TateBritain binnenduik, is het nog even genieten van de Thames bij Vauxhall Bridge. Eén keer binnen in het museum, trekken de werken van de oudere Turner moeiteloos alle aandacht naar zich toe. Maar foto’s maken… kan niet. Wat een ongelooflijke licht- en kleurkunstenaar is hij toch!

In de bookshop van Tate is het zalig rondhangen, en na versterking van de innerlijke mens kan ik er weer tegen.  Op de terugweg kan ik het niet laten om nog eens bij Regent Street af te stappen. Nog een laatste tussenstop in Liberty’s  (Great Marlborough Street) en Marks&Spencer. Mince pies, scones en clotted cream voor het thuisfront: check!

Londen Liberty
Historisch houten warenhuis bij Liberty’s

Londen

En dan terug naar het vertrouwde silhouet van St. Pancras, waar de Eurostar op me wacht. Merry Christmas London!

Lees ook: 

 

Altijd fijn om je reactie te lezen: